Ford Ka 1.3i Century (2000)

Ford Ka
Ford KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord Ka - interieur

UitvoeringKa 1.3i Century
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

De Ka is een vrij vlotte auto, als je hem maar op toeren houdt. De wegligging is heel goed te noemen, door de wielen op de hoeken, en het feit dat er goede brede banden onder zitten. De KA stuurt behoorlijk direct, en de vijfbak schakelt soepel.

Vrij luxe uitgevoerd (airco, Centrale vergrendeling, radio/cd, elektrische ramen), voor relatief weinig geld. Het beste in z"n klasse.

De zittingen zijn voor langere mensen (ik ben 1.92) echt te kort, en de steun (vooral onderin de rug) is vrij mager. Op langere ritten (1 uur en meer) ben ik dan echt moe.

Achterin zitten is er voor volwassenen niet bij. De hoofdsteunen prikken midden in mijn rug en ik zit met m"n hoofd tegen het dak. Ik moet dus altijd wat vooruit zitten, wat op langere ritten niet erg lekker is.

Verder merk je dat rijden met airco aan tegen een heuveltje op echt teveel is voor deze (60pk) Ka. Dan moet dus echt de airco uit, en plankgas de berg op. Ik denk dat de huidige 70pk-versie op dat gebied meer kan bieden. Overigens rijdt de auto ook op topsnelheid (155 - 160 met wind mee) zeer stabiel en aardig stil.

Hij (zij?) verbruikt relatief weinig. 1:17 of lager zit je zo. Ook als je wat sportiever rijdt, hou je hem boven de 1:15. Niet gek.

Wel vind ik het jammer dat "ie geen toerenteller heeft, en dat de kofferbak vrij klein is (ook de vorm is niet erg handig)

Al met al is de Ka een prima en ook zuinige auto, voor een zeer scherpe prijs!

- Het gas bleef een tijdlang regelmatig hangen. Als ik dan voor een stoplicht stond, maakte hij steeds meer toeren. Daarna werd het weer minder. Vooral in de stad was dit soms lastig.
Dit euvel is door de dealer verholpen.

- Verder piepen de remmen als ze koud zijn. Na een paar minuten is dit over. Volgens de dealer is het niet te verhelpen.

7,5