Ford Ka 1.3i 5 Edition (2000)
Uitvoering | Ka 1.3i 5 Edition |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na de zoveelste kosten aan de Twingo en de aankomende problemen hebben we hem weggedaan en gezocht naar een vervangende 2de auto. Aangezien mijn vrouw en ik wel eens ruilen met auto wilden we een beetje een \"volwassen rijdende\" auto. Er moest zowiezo stuurbekrachtiging op zitten want dat was met de Twingo zonder een hele klus.
We zochten naar een Yaris maar die was 2de-hands vrij kostbaar. Toen maar gekeken naar een Ford Ka want tja mijn vrouw moest er het meeste mee rijden dus aan haar de keus.Veel gevonden maar allemaal 1 groot probleem; Roest, roest.Viel me tegen van autootjes van 7,8 jaar oud en dan al zoveel roesten.Ik wist dat het veel voorkwam maar gelukkig is de keuze in Ka`s enorm. Uiteindelijk 1 gevonden met geen roest(klein plekje onder motorkap en onder de achterklep Ok) maar wel met alle toeters en bellen. stuurbekr, airco, elek ramen, elek achterklep enz
Rijden is erg positief want hij stuurt als een kart. Verbruik is in de stad 1 op 12 maar aangzien ik hem ook meeneem naar het werk rij ik er zo`n 1 op 15 mee.Beter dan de fabrieksopgave. Nadeel is de kleine bagageruimte want dat was in de Twingo met verstekbare achterbank beter. Maar goed kan niet alles top zijn.
Bij aankoop bleek airco niet te doen(gevuld) en hij kraakte erg(schokdemper-rubber)
Verder nog niks. Ja hij kraakt af en toe over drempels maar dat is ook een kwaal bij de Ford Ka.Laat ik bij de volgende beurt naar kijken.