Ford Ka 1.3 70pk Collection (2006)

Ford Ka 1.3 70pk Collection (2006)

UitvoeringKa 1.3 70pk Collection
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2012

Eerste weken!

Ford Ka gekocht als tweede auto, vooral omdat dochter nu en zoon in september beginnen met leren autorijden; Vermits ik hun zelf het ga leren met eigen auto en onze Focus Clipper van 11/2011 is zag ik dat daar ni mee zitten.
Deze Ka dus gekocht via aanwijzen van Fordgarage bij hun opkoper van inruilers.

Model is dus van 2006 en is een TwoTone Color 1.3 70pk. Blauwgrijs en zilvergrijze bumpers, aluvelgen met 165/60/14 uniroyal Raintyre erop. Van buiten was deze proper van binnen rook deze ni zo fris, maar was wel compleet en degelijk nog. Juist voor aflevering zijn er nog twee nieuwe voorbanden door garage opgelegd.
carroserie zijn wel beetje gebruikssporen(kleine krasjes en steenslag) op, maar word deze week onder handen genomen, bijstiften en detailingbeurt met Meguairs-produkten, voor mooi blinkend resultaat.

Op 23 februari2012 gaan afhalen, en direct ondervonden hoe een leuke car het wel is, direct goede zitpositie, alles zit waar je het verwacht en heel overzichtelijk en compact. Comfort en wegligging van een grotere auto. verbruik momenteel op 8.5l/100km, al zullen daar de rijlessen ook wel voor iets tussen zitten, een uur vertrekken en stoppen zonder kilometers te maken da rekent door in verbruik.
Wel was er een serieuze kloink in de ophanging bij oprijden stoep of in put rijden of dwarsrichels, bij nazicht onder garantie bleek dit een stuurchape te zijn en deze is dan ook onder garantie zonder problemen vervangen.

Minpuntje: de kilometer teller is reeds vervangen en dit op 45000km waardoor teller nu op 1700km staat, er is een papier bij van garage en carpass dat deze wel effectief stuk was en niet om hogere kilometerstand te verdoezelen.

Wij rijden hier met veel plezier in en de Focus blijft nu zelfs iets meer in de garage staan, kleine afstanden worden met de Ka gedaan.
Deze week ga ik nog een tweedehands set zetels(2 voorzetels en achterbank) halen van de Sportka vermits huidige zetels vuil en oubollig zijn. foto's van voor en na volgen nog!