Ford Ka 1.2 Titanium (2009)

Ford Ka
Ford KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord Ka

UitvoeringKa 1.2 Titanium
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

*1950 km* Ford Ka Titanium 1.2

Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van een café kleurige Ford Ka Titanium. Het is een demo model. Ik heb de auto laten voorzien van een dakspoiler en een uitlaatsierstuk. Jammer is dat de auto geen connectivity pack heeft met bediening aan het stuur.

Wat betreft rijervaring Ford. Je hoort wel dat het een Fiat motortje is. We hebben nog een Fiat Bravo en vroeger heb ik gereden in een nieuwe Punto. Het motortje loopt goed en schakelt ook vrij eenvoudig. Ergonomisch vind ik de schakelpook goed. Het interieur ziet er ook netjes uit met de parelmoer accenten.

De buitenspiegels vind ik best groot uitgevallen. Dat zal wel gaan wennen hoop ik.

Wanneer ik een paar duizend kilometer heb gereden zal ik mijn review nog eens uitbreiden.

*15.000 km* Ford Ka Titanium 1.2

Ik rij ongeveer 2 jaar in de Ford Ka . In de tussentijd heb ik er een Remus einddemper op laten zetten en persoonlijk vind ik de auto meer af.

Ik heb net als andere Ford Ka rijders ondervonden dat de auto op zomerbanden in de winterbanden zeer onstabiel is. Het is een rijdende doodskist. Weinig tot geen grip in winterse omstandigheden. Ik heb daarom een set originele Ford Ka lichtmetalen velgen tweedehands op de kop weten te tikken en een goede set winterbanden erop laten monteren. Wegligging is meteen al 200% beter.

In december 2011 een odnerhoudsbeurtje laten uitvoeren alsof het een 1e jaars beurtje was. De Ford dealer adviseerde mij in eerste instantie om een 40.000km beurt uit te laten voeren. Ik heb dit geweigerd vanwege de kosten wat het met zich meebrengt (450 euro). Ik vind dit eigenlijk schandalig duur voor stadsritten maar oke. Er zijn weinig alternatieven. Kwikfit en andere fastfitters hebben niet mijn voorkeur. Zoals gezegd is er een eerstejaars onderhoudsbeurtje uitgevoerd inclusief het vervangen van de remvloeistof (60 euro). Totaal 272 euro.

In december heb ik de auto laten netjes laten herstellen op enkele lakbeschadigingen in Wormer.
Voor de liefhebbers raadpleeg http://www.theartofrepair.nl/

Voorlopig ben ik nog niet van plan om afstand te doen van de Ford. Ik zit te denken aan een Pioneer radio die aanbevolen wordt door Ford. Tevens zou ik de auto nog willen laten chiptunen zodat ik de auto van 69pk kan laten toenemen naar ca 80pk.

Benieuwd of er lezers zijn met ervaringen hierover.

Minpuntje: Het schakelen in de Ford vind ik soms wat 'hakkerig'. Misschien komt het omdat er onbewust toch meer Fiat onderdelen in zitten dan je zou denken.

Het benzineverbruik is oke. Ik rij gemiddeld 1:14 met hoofdzakelijk stadsritten.