Ford Ka 1.2 Cool Sound (2010)
| Uitvoering | Ka 1.2 Cool & Sound |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 17.300 km |
| KM-stand laatst | 36.000 km |
Nieuwe gebruikte auto!
Aangezien ik veel heb gehad aan de reviews op deze website in mijn zoekactie naar een andere auto vind ik het leuk om hier ook mijn bijdrage in te leveren voor de komende autozoekers.
Ik had een Renault Clio uit 2003 1.2 16V, maar hier gingen lampjes branden die ik niet wilde en dit jaar had ik de distributieriem moeten vervangen, wat ook een dure zou gaan worden. Ik ben al sinds maart/april aan het zoeken naar een andere auto, omdat ik sinds mei dit jaar weer 80 km per dag rijd voor woon-werk verkeer.
In mijn zoektocht heb ik eigenlijk alle "kleintjes" wel gehad. De Kia Picanto vond ik de enige auto die voor die lange afstand goed zat, maar het jammere aan deze vond ik dat die net 2000 euro duurder is dan de anderen en ik hier dus nog even over na moest denken. In eerste instantie was de Ford Ka niet in beeld, omdat ik in mijn hoofd had dat ik een 5deurs wil en dit heeft de Ka niet. Uiteindelijk mij toch hier overheen gezet en toch weer een keer in de Ka gaan rijden. Na alle kleintjes die echt niet lekker zaten was de Ka een openbaring! Heerlijke stoelen, met opstaande zijkanten, waardoor je ook echt steun hebt en de zitting is in hoogte verstelbaar, wat ook niet in alle kleintjes het geval is. Verder had ik het idee dat de ruimtebeleving achter het stuur meer was dan mijn Clio, dus ik voelde absoluut niet dat ik in een kleinere auto zat. De dealer waar ik langs was gegaan wist dat er een witte Ka binnen zou komen uit 2010, met maar 17000 km op de teller. Hier heb ik dus twee weken op gewacht en toen deze er was ben ik meteen proef gaan rijden. Hij reed prima, was goed onderhouden en ik heb maar 1 steenslagje kunnen vinden, verder geen beschadigingen. Ik was eruit, deze werd het! Cool en Sounds uitvoering, met airco, klapsleutel met afstandsbediening voor centrale deurvergrendeling, comfortfunctie op de electrische ramen (met 1 druk helemaal open en dicht), electrische zijspiegels, AUX aansluiting, 120V punt, verstelbare stoel en stuur en boordcomputer.
5 dagen later kon ik hem ophalen en ik heb hem nu inmiddels 1,5 week. Omdat ik dus zoveel rijd heb ik er al 700 km in gereden. Hij rijdt heerlijk soepel. Bij de Clio moest ik echt werken om de koppeling in te drukken, dit gaat nu heel soepel. De vering is ook erg soepel, waar ik wel even aan moet wennen, want ieder hobbeltje of glooiing in de weg voel je dus. Niet vervelend op zich, het is niet zoals in de Toyota Aygo dat je denkt dat je auto uit elkaar valt, maar omdat ik uit een stugge Clio kom is het wel even wennen.
Verder is het erg fijn dat de kofferbak nog best groot is. We kunnen nog gewoon boodschappen doen met deze auto. Met een Aygo, C1 of 106 kan je je boodschappentassen niet eens kwijt achterin. Het enige wat ik wel in de Clio had en nu niet meer in de Ka is de bediening van de radio aan het stuur. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Verder gaan de deuren niet automatisch op slot als je weg rijdt, maar met 1 druk op je portieropener als je erin zit gaat alles meteen dicht.
Ik probeer verder zo zuinig mogelijk te rijden, maar omdat er nu door het niet zo beste weer een hoop files staan ben ik niet lager gekomen dan 5,8 L/100 km. Ik houd ook de verbruiksmonitor bij, waar ik nu 2 keer voor getankt heb. 1 keer voor het startpunt en 1 echte tankbeurt. De verbruiksmonitor zegt daarbij dat ik 6,0 L/100 km heb gereden. Wat waar is zullen we nooit weten. Ik ga het in ieder geval bijhouden en ik hoop dat hij nog wat zuiniger wordt, aangezien ik met mn Clio 5,8 L/100 km reed over het hele jaar gezien, volgens de boordcomputer. Het zou fijn zijn als de Ka zuiniger is dan dat. Sowieso zal hij zuiniger zijn dan de auto's in een klasse hoger, waar ik anders toch echt naar had moeten gaan kijken, omdat de andere kleintjes geen optie waren.
Al met al tot nu toe prima auto. Als het moet is hij lekker pittig, maar hij rijdt ook prima als je het zo zuinig mogelijk probeert te doen.
Ik zal regelmatig mijn ervaringen hier schrijven en ik hoop dat ik hiermee iemand kan overtuigen om deze auto ook te kopen.
Een jaar later
Ik heb de auto nu een jaar en ben nog net binnen de garantietermijn. Daarom ben ik de laatste tijd heel alert op geluidjes, geurtjes en andere rare dingen. Maar ik heb niks kunnen vinden! Waar ik met mijn vorige auto (Renault Clio) in het eerste jaar 5 keer bij de garage heb gestaan kan ik bij deze niks verzinnen wat er mis mee is! Goed teken dus. Net wel nieuwe bandjes, maar wat wil je met meer dan 20.000 km per jaar... Top auto! Ook voor de lange afstanden, want ik rijd er iedere dag 2 x 40 km mee en dat bevalt prima!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Met €6.500 op zoek naar een compacte auto

Dit zijn de beste beginnersauto's onder de 3000 euro