Ford Fusion 1.4 TDCi Ghia (2004)
Uitvoering | Fusion 1.4 TDCi Ghia |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Met mijn vorige auto, een Honda Accord, heb ik 17 jaar probleemloos gereden. Maar de tand des tijds laat zich voelen en de Honda begon ernstige roestproblemen te krijgen. Dus tijd voor een nieuwe wagen! Ik ben een zestigjarige vrouw en ik was op zoek naar een auto met volgende specificaties: zuinig, 5-deurs, hoge instap, airco, automaat, niet te groot maar toch ruim binnenin. Vervolgens een verlanglijstje opgemaakt met een 10-tal auto´s die min of meer voldeden aan het gewenste profiel. Uiteindelijk is de keuze gevalen op de Ford Fusion Ghia en dan voor de dieselvariant. Normaal gezien zou je denken dat een 1400cc diesel niet vooruit te branden is. Maar deze turbodiesel is een vinnig beestje. Ruimschoots voldoende koppel om de wagen vlot door het verkeer te loodsen en superzuinig (ca. 4l/100km)! Ik heb gekozen voor de Durashift versnellingsbak. Deze gerobotiseerde schakeldoos maakt het rijden erg aangenaam. De bak schakelt erg precies en er is ook de mogelijkheid om halfautomatisch te schakelen. De zitpositie is iets hoger dan bij een gewone wagen. Je krijgt zowaar het `monovolume-gevoel´. Ook is het instappen gemakkelijker a.g.v. de hogere zit. Zeker aan te raden voor oudere mensen of ruglijders.
Eenmaal aan het rijden heb je geen last van piepjes of kraakjes. De wagen stuurt accuraat en in tegenstelling met mijn vorige wagen kan ik probleemloos over elke vluchtheuvel.
Kortom deze wagen is binnen het vooropgestelde budget de beste keuze. Ik hoop dat deze Fusion het ook 17 jaar zal uithouden!
Geen, maar de wagen is nog maar een week oud!
Update 17/08/2005:
Ondertussen staan er 20.000 km op de teller. De auto rijdt probleemloos en er zijn geen mankementen opgetreden.
Kortom: ik ben voor 100% tevreden over deze Fusion.