Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (2016) #2
Uitvoering | Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk Titanium |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Prima auto,
Sinds 26 April ben ik een trotse bezitter van een Ford Focus 1.0 125PK Titanium. De auto was niet nieuw, maar met 2300 km op de teller reken ik hem nieuw!
De auto is voorzien van een ST spoiler pakket, 18 inch velgen, Keyless Entry, automatisch inklapbare spiegels en een achteruitrijcamera.
Inmiddels heb ik al wat kilometers gemaakt en de auto bevalt heerlijk! Elke keer als ik de auto instap ben ik trots dat het mijn auto is!
Qua verbruik kan ik helaas niet zo veel vertellen, ik hou het niet echt bij namelijk! Komende week gaan vrouwlief en ik een midweekje naar de Veluwe dus zullen we veel met de auto op pad zijn. Ik zal even kijken of ik een gemiddeld bereik kan uitrekenen.
Het enige minpuntje aan deze auto is dat hij is voorzien van Sync2 en dus geen Apple CarPlay heeft. Ik ben dus afhankelijk van de ford voor navigatie updates.
Ik zal zo nu en dan wat updates geven over mijn ervaring met de Ford!
Vraagtekens
Aangezien er wat vraagtekens zijn over de lage kilometerstand reageer ik.
Ik heb deze auto bij de ford dealer in Zoetermeer gekocht (Ardea Auto) via hun heb ik begrepen dat de vorige eigenaar elke 3 jaar een nieuwe auto bij hun kocht. Hij zelf was een gebruiker die de auto alleen gebruikte bij familie bezoeken, dus reed al al niet super veel. Daarbij is hij ook nog ziek geworden waardoor hij niet meer mocht rijden. Daarom heeft de auto al even stil gestaan en is uiteindelijk door de ford terug gekocht. Nogmaals dit is het verhaal wat ik via de dealer heb begrepen.
De ford zelf heeft elk jaar netjes z’n onderhoudsbeurt gehad. De eerste kreeg hij met 1300 km op de teller en de tweede was vlak voor hij werd ingeruild.
Ik zelf was ook zeer verbaasd over de lage kilometerstand. Maar als ik een auto bij een erkende ford dealer koop, dan verwacht ik dat er niet mee gesjoemeld is. Bovendien is de onderhoudshistorie bekend. Voor mij dus alleen maar een plus.
Ik hoop dat dit een hoop minder vraagtekens geeft ;-)
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus 125PK EcoB. ST Line Navigatie/Parkeerhulp/18-Inch/Winter-pack/Full-LED
- 2018

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost Edition Plus| Cruise | Clima | Navigatie | LM 16'' | Bluetooth | Lage km stand! | Airco (automatisch) | Bluetooth telefoonvoorbereiding | Cruise control
- 2014

Ford Focus 1.0 ST-LINE | NAVI | CAMERA | 18 INCH