Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk First Edition (2014)
Uitvoering | Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk First Edition |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Het eerste jaar.
We hebben 8 jaar met plezier gereden in een Ford Fiesta Titanium 1.25 uit 2011. Vanwege gezinsuitbreiding hebben we in mei 2023 een Ford Focus stationwagon gekocht.
De auto is een aantal keren terug geweest onder garantie vanwege lekkages bij de voorruit en in de kofferbak, en een gescheurd kleppendeksel. Helaas blijken dit typische problemen bij dit model te zijn.
Ook wilde de auto niet meer ontgrendelen bij warm weer en vielen de tellers spontaan uit. Dit is inmiddels opgelost en bleek te liggen aan een slecht contact ergens onder het dashboard.
In november 2023 hebben we preventief de oliepompriem en de distributieriem laten vervangen en de zeef laten reinigen. We waren namelijk bezorgd geraakt door berichten op voornamelijk Engelse forums, waar veel mensen meldden dat hun riemen waren gebroken.
Net buiten de garantie kregen we te maken met de bekende foutcode van de katalysator. De viergastest was goed, dus heeft de garage waar we de auto gekocht hebben de waardes aangepast.
Al met al is het een relatief fijne auto en we hebben er nu ongeveer 20.000 kilometer mee gereden. We hebben echter wel het idee dat de acceleratie minder is dan in het begin.
Ook de vakantierit naar Spanje probleemloos gereden 4000km in totaal.
Beurt
Auto gebracht voor onderhoud bij de Ford garage, geen problemen.
Bandsensoren niet herkend
Sinds vorige week continu de melding bandsensoren niet herkend.
De auto gaat volgende week naar de garage.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus 1.0 Lease Edition, Orig.NL - 100% Onderhouden | Navigatie| Cruise Control | PDC achter | Sony geluidssysteem - RIJKLAAR
- 2017

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost Titanium Business | Stoel/stuur voorruitverwarming | Adaptieve Cruise | Navigatie
- 2018

Ford Focus Wagon 1.5 TDCI Trend Edition