Ford Fiesta 1.6 16V Futura (2006)

Ford Fiesta
Ford FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord Fiesta - interieurFord Fiesta

UitvoeringFiesta 1.6 16V Futura
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Begin september afgeleverd in een blakende zonneschijn. Een goed moment om de automatische klimaatregeling (meerprijs) te laten werken en ik moet eerlijk zeggen dat dit goed werkt. Bij het eerste blokje rond de garage merk ik al dat ie behoorlijk levendig is. Vorige auto was een Corsa GSI met 125 PK en als je dan overstapt naar 100 PK, verwacht je toch wel een behoorlijke terugval, maar dat valt reuze mee. De stoelen zitten een tikkeltje minder lekker dan de Corsa, maar dit komt omdat de zitting iets korter is. Zijdelingse steun is zelfde. Wagen is overzichterlijker dan de Corsa en vooral de blinde hoek rechtsachter is door het kleine raampje nagenoeg nihil (5 deurs). Tijdens een lange testrit naar Zuid Duitsland is de wagen al redelijk zuinig 7 liter op 100 km met toch wel geregeld vrij hoge snelheden (140-150). De wegligging is perfect en persoonlijk vind ik de Fiesta beter dan de Corsa. De Corsa had meer moeite met bochten bij hoge snelheid, waar de Fiesta gewoon zonder protesteren de bocht volgt. Maar nogmaals dit is puur persoonlijke ervaring. Verder zit op de wagen nog een technopakket (bestaande uit elektrisch inklapbare spiegels, automatische verlichting en een regensensor), de eerder genoemde climatcontrol en een Becker navigatiesysteem/cd-speler. Verder zit er een af fabriek gemonteerd lederen stuur in, in plaats van het standaardstuur en een rokerspakketje (voor de snoeppapiertjes). En aan de buitenkant heb ik gekozen voor de Tonicblue kleur. Verder staat de wagen op standaard lichtmetalen velgen met bandenmaat 195-50R15 banden. Heb de wagen blind gekocht zonder recensies en zonder proefrit en heb na de aakoop pas gekeken naar recenties hier op de site. Daarbij kwam ik geregeld de middenconsole tegen. Ben zelf 1,80 meter lang maar heb tot op heden echt geen last van de middenconsole en van beschadigingen aan het rechterbeen. Wel is het even wennen aan de hoogte van de versnellingspook als je overstapt naar een andere wagen, want dit zit in de Fiesta behoorlijk hoog.
Eindconclusie: na jarenlang Opel gereden te hebben valt Ford me absoluut niet tegen en denk ik dat er nog wel een Fordje hierna zit aan te komen.

Update 6 april 2008: na 47.500 kilometer komt er aanstaande vrijdag een einde aan de verhouding tussen ons. Heb gisteren een nieuwe Ka Edition gekocht en deze wordt dus vrijdag afgeleverd. Ik kijk met plezier en zeer tevreden terug over de gehele periode dat ik hem gehad heb.
Verder geen problemen met de auto gehad buiten het eerder genoemde missertje met het dimlicht.

Dimlicht te laag afgesteld, meteen door garage hersteld.