Ford Fiesta 1.6 16V Futura (2005)
Uitvoering | Fiesta 1.6 16V Futura |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb hiervoor een Mitshubishi gereden uit 1988 logischerwijs is deze nagenoeg nieuwe Ford dus een wereld van verschil. Automatische deurvergrendeling, stuurbekrachteging, radio/cd speler en nog veel meer luxe die ik hiervoor niet gewend was.
Heb verschillende vergelijkbare auto’s (prijs en grootte) bekeken en in gereden, maar deze Fiesta kwam voor mij als meest degelijke, betrouwbare en solide maar toch sportieve auto (heeft licht metalen velgen, mistlampen, metallic lak, dak spoilertje e.d) naar voren.
De auto rijdt heerlijk, is heel geruisloos. De auto ligt prima op de weg, de vering voldoet maar kan nog beter echte oneffenheden in de weg voel je goed.
Hij schakelt lekker vlot, trekt lekker snel op en komt meer dan goed mee in het verkeer, maar heb ook niet voor niks voor een 1.6 gekozen :)
Het was wel even zoeken naar een Fiesta 1.6, want zo heel veel zijn er niet van. Hoewel een 1.6 redelijk veel is voor een in verhouding kleine auto zou ik nooit een 1.25 of 1.3 kopen. Ik ben natuurlijk een 1.5 gewend, dus dat zal zeker mee spelen, maar als je een niet al te truttige rijder bent zou ik minimaal voor een 1.4 gaan.
voor een ’kleinere’ auto is de kofferruimte meer dan voldoende. Een voordeel vindt ik dat je de achterbank in 2 delen kan neerklappen.
Verder heeft deze auto een strakke vormgeving en is goed afgewerkt. Al was het wel even zoeken naar eentje met donkere bekleding, want als ik iets lelijk vindt is het wel van die foute beige bloemetjes bekleding. En die zie je erg veel in de wat kleinere auto’s.
Kortom ik vindt het een prima auto voor een prima prijs!!
Ik heb de auto pas anderhalve maand, en gelukkig zijn er tot nu toe geen problemen geweest!
Mocht hier verandering in komen dan zal ik dat hier vermelden.....