Fiat Uno (1995)

Uitvoering | Uno |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Begin maart dit jaar mijn vreselijke Suzuki Alto omgeruild voor een iets minder vreselijke Fiat Uno 1.0 start met een schokkende 45 pk. Het doel was om met deze auto naar Spanje te verhuizen en er daar zo lang mogelijk mee rond te rijden. De Uno is jaren van een familielid geweest die hem goed heeft onderhouden, dat gaf vertrouwen.
's ochtends vroeg de volgeladen Uno gestart en opweg naar het zonnige Spanje. 350 km verder vond de Uno het wel genoeg en liet de dynamo vastlopen. 3 dagen vast gezeten in Amiens, wat overigens een verrassend leuke stad is, weer door. 1700 km in een keer gereden. Inmiddels rijdt de Uno 7 maanden rond in Spanje en heeft op een versleten accu en een kapotte benzinepomp geen steken laten vallen.
Avonturen met een auto zijn natuurlijk leuk, maar ik zal kort wat meer over de Uno vertellen. Inmiddels een goede 13.000 km gereden, dus heb een goed beeld.
COMFORT
Voor een 22 jaar oude auto van 750 kg vind ik het comfort meer dan prima. De stoelen zitten goed, genoeg ruimte voor 4 inzittenden en relatief stil op de snelweg. Het ontbreken van airco zou in Nederland niet zo erg zijn, maar in juli en augustus aan de Costa Blanca mis ik hem wel.
PRESTATIES
Met 45 pk en 74 nm kom je overal, maar je moet wel geduld hebben en toeren maken niet schuwen. Zeker hier in spanje waar het allemaal wat minder vlak is komt de Uno erg veel te kort.
GEBRUIKSKOSTEN
Met zijn 750 kg is de wegenbelasting een schijntje en ondanks dat je altijd vol gas rijdt is 1 op 14 goed haalbaar. Ik ben er tevreden mee.
PLUSSEN EN MINNEN
+ Praktische bruikbaarheid, verrassend veel ruimte.
+ Lage kosten
+ Prima zitposite
+ Comfort
- Wegligging (onderstuur, onderstuur, onderstuur)
- Uiterlijk, kwestie van smaak natuurlijk.
Ik hoop nog lang met het oude blikje te doen.