Fiat Tipo 1.6 16v Business Lusso (2018)
Uitvoering | Tipo 1.6 16v Business Lusso |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Heerlijke reisauto
Sinds augustus 2020 rijd ik in deze Fiat Tipo 1.6 hatchback automaat. Het is een heerlijke, fijn rijdend ruime auto. Tot op heden heb ik probleemloos kunnen rondrijden. De automaat werkt prima en je gaat er vanzelf relaxter in rijden. De lederen stoelen zitten lekker en de kofferbak is een ideale plek voor onze hond.
In de ""stad" is het verbruik door de automaat wat hoger; op de buitenweg is hij redelijk zuinig en rijd je vrijwel continu in zijn 6 wat het verbruik ten goede komt.
De uitrusting is compleet; ik heb de Business Lusso; lederen bekleding, getint glas etc.
Je ziet hem niet veel op de weg wat ik niet begrijp aangezien het zo'n fijn rijdende auto is; zal wel te maken hebben met de CO2 tax die de nieuwprijs sterkt be-invloed. Ik heb de auto voor een redelijke prijs als 2e hands bij een dealer kunnen aanschaffen.
Deze auto is er eentje die qua verbruik tenminste in de buurt komt van de theoretische waarde; dat maken maar weinig andere waar.
Enige minpuntje wat ik kan verzinnen is de lichtschakelaar die (te) makkelijk naar voren schiet waardoor het groot licht dan aangaat.
Op naar meer prettige kilometers!
Betrouwbaar en comfortabel
We zijn ruim 20.000 kilometers verder met de Fiat Tipo vanaf de vorige review. De auto blijft lekker rijden; er is meer dan voldoende zitruimte en met de automaat is het heerlijk ontspannen rijden. Naast het geprogrammeerde onderhoud geen problemen gehad. Alles blijft het gewoon doen; een rammeltjes en geen oplichtende signalen op het dashboard. Voordeel van "proven"technologie. die is toegepast Het verbruik varieert tussen 1:12 en 1:16 afhankelijk van het aantal snelweg kilometers (gemiddeld 1:14). Laatst zelfs 1:18 "gescoord" toen ik veel snelweg en provinciale weg bereed. Je hebt het dus zelf in de hand met je rechtervoet... Op naar nog meer prettige kilometers.