Fiat Seicento 1.1 Sporting Abarth (2002)
Uitvoering | Seicento 1.1 Sporting Abarth |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na 2 Volkswagens, een Golf en een Polo, wilde ik eens iets anders. Ik rij elke dag van Almere naar Schiphol voor m’n werk dus het moest een zuinige auto worden en het liefst zo nieuw mogelijk.
Het werd dus deze felgele Seicento Sporting Abarth.
Kwa zuinigheid was de Polo SDI natuurlijk moeilijk te overtreffen maar met een verbruik van 1:15,5 doet deze Seic het erg netjes moet ik zeggen. De vaste kosten per maand bleven ongeveer gelijk aan mijn vorige auto en dat was mijn streven.
In de Abarth uitvoering is het een supergeinig karretje om te zien en om mee te rijden. Het is echt een gooi en smijt autootje. Remmen voor scherpe bochten hoeft bijna niet en met stoplichtsprintjes is het vaak lachen als je grotere/dure auto’s bijhoudt.
Wel moet je de motor goed op toeren houden als je wilt opschieten. Hou je de toeren laag dan is het een lekker comfortabel wagentje.
Voordeel van deze uitvoering is dat hij supercompleet is. Stuurbekrachtiging, elektrische ramen, mistlampen, lichtmetalen velgen etc.
Je trekt veel bekijks met deze auto, zeker in de kleur geel. Het is een echte charmeur in tegenstelling tot de andere Seicento’s die ik zelf een beetje saai/suffig vind.
Ik ga deze auto inmiddels alweer verkopen in verband met gezinsuitbreiding. Deze auto is echt te klein voor de Maxi Cosi, wandelwagen, reiswieg, luiertas en andere spullen die je mee neemt als je met je baby op stap gaat.
De vervanger van deze auto wordt een VW Vento CL 1.9 TDI.
Een superzuinige gezinsauto met een gigantische kofferbak die prima aan mijn behoefte voldoet!
In een woord; GEEN.
Goed ik heb slechts een jaar in deze auto gereden maar ik heb nul komma nul problemen / mankementen aan deze auto gehad.
Dit in tegenstelling dus tot de vooroordelen die veel mensen hebben t.o.v. Fiats en haar dochtermerken.