Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2011)
Uitvoering | Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste indruk
Door een proefrit en de reviews voor een Punto Evo gegaan.
( goedkoper en prettiger rijden dan een Volkswagen Bluemotion )
na 2,5 maanden levertijd , Is hij eindelijk in mijn bezit uitgerust met Dynamic plus , Cool & Blue , Esp , Lederen stuur + pook en Parkeerhulp achter.
Ik rij dagelijks +/- 150 KM , Waarvan 50 snelweg.
De plus-punten:
A) zijn de mogelijkheden van Bleu&Me en de auto
B) de souplesse v/d 4 cilinder
C) Mooie afwerking zowel binnen als buiten.
Het verbruik is 1 op 20
Zijn er nog min-puntjes Ja ( wel zeer kleine )
1) Het gebrek aan ruimte in de portiervakken
2) Lastiger bedienen v/d cruise-control
3) Omdat de tankklep niet is aangesloten aan de centrale deur-vergrendeling , tijdens het tanken met de sleutel de tankdop openen.
Maar de minpunten smelten als sneeuw voor de zon weg wat de Punto Evo me voor plezier geeft.
3,5 maand later
De auto bezorgt me nog steeds plezier vanwege het rijden en natuurlijk omdat er geld wordt bespaard.
Het gebruik is nu 1 op 21,5 bij een toch nog vlotte rijstijl.
Mijn eerste Fiat blijft me toch verbazen de auto doet wat ik ervan verwacht de multijet is een juweel en heeft meer dan voldoende kracht om goed me te komen met het andere verkeer.
Na wat gewenning is de cruisecontrol zeer goed te gebruiken en de blue&me is een een zeer goede toevoeging.
Als de opvolger van deze Fiat Evo meer afleg en opbergruimte krijgt + de tankdop zonder sleutel te openen is en schijfremmen achter.
Dan wordt deze nog meer een auto waar je niet om heen kunt.