Fiat Punto 1.4 16v Emotion (2003)
Uitvoering | Punto 1.4 16v Emotion |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit is mijn 4e Punto en tevens de duurste. Maar ook de mooiste. Het betreft een Punto 1.4 16v Emotion 3-drs. Met alle opties erop die er maar te krijgen zijn voor een Emotion versie. Zoals CD-wisselaar geïntegreerd in dashboard, Compressor met reparatiesetje i.p.v. reservewiel, Elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak (dit vind ik overbodig), ESP inclusief ABS, brake assist, MSR en ’hill holder’ dit voorkomt terugzakken op een helling, 3e hoofdsteun achter met rolgordel, lederen stuurwiel met radiobediening, Navigatiesysteem, metallic lak, subwoofer en Telefoonvoorbereiding.
Waar ik vooral over te spreken bent is de motor; de 1.4 16v met 95 pk is super snel in vergelijking met de 1.2 16v 80 pk van mijn vorige Punto HLX. Ook de de Dual zone automatisch geregelde airconditioning is super en makkelijk in te stellen en volledig automatisch en geen ruzie meer of de gewenste tempratuur. Je kunt hem namelijk met een aantal graden verschil tussen bestuurder en voorpassagier instellen. Mijn handbediende airconditioning van mijn vorige Punto HLX was het nog wel eens gez**k met de airco. En natuurlijk de parkeer-sensoren achter.
Ook de achterzijde vind ik mooier geworden alleen dat FIAT logo achterop vindt ik overdreven groot. Aan de voorzijde moet ik nog even wennen, maar dat komt wel.
Ik heb de Punto in een nieuwe kleur namelijk Kristal groen metallic, lijkt soms een beetje op een grijze kleur. Ik had als ik een Punto bestelt zou hebben een donkerblauwe genomen en ook geen elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak. Maar omdat mijn vorige Punto bijna 3 jaar werd en een 80.000 km beurt + APK nodig had, wilde ik hem weer inruilen.
De opties die je zeker moet nemen zijn het navigatiesysteem super handig en de 3e hoofdsteun achter met rolgordel die maak de de achterbank helemaal af.
En ook de extra 2 jaar garantie is een aanrader. Fiat geeft standaard al 2 jaar garantie en ik heb dat uitgebreid met nog 2 jaar extra garantie. Zodat het nu in totaal 4 jaar garantie is.
Ik hoop dat ik de komende 3 jaar weer veel plezier aan mijn super, mooie Punto mag beleven!
En u ook als u een nieuwe Punto gaat kopen!
*UPDATE*
Ik ben op vakantie geweest in Italië. En heb uitgebreid het ’hill holder’ getest. Ik ging gewoon stil staan op een helling, en bij het weg rijden zakte hij niet terug. Mooi systeem. Voor de rest super zuinig en snel gereden.
Maar alleen de terug reis ws K*T, want het reed iemand achterop mij. Zie ’problemenblok’. Dit gebeurde 21 km van mijn thuishaven. Zal je net zien; gaat de hele reis goed, ben je bijna thuis gaat het helemaal verkeerd!
Nou hoop ik wel dat u nou ook een nieuw type Punto gaat kopen, want ik zie er nog niet zoveel in het ’wild’! Slechts 1 gezien tijdens mijn vakantie.
Nu rijden er toch meer rond!
Geen echte problemen.
Alleen een afneembare trekhaak en achterklep spoiler laten nog op zich wachten.
Ik hoop wel dat ik over 4 weken de trekhaak kan monteren i.v.m. de vakantie. Ben zelf 1e automonteur bij een Fiat dealer.
Bij 854 km heb ik de achterklepspoiler en de trekhaak gemonteerd. Staat mooi die achterklep spoiler.
Alleen op vakantie heeft er een achterl**ke m*n*ool zijn wagen achterop mijn Punto geparkeerd! Gelukkig had de trekhaak en met daarop de fietsendrager achterop zitten. Anders was er veel meer beschadigd geweest.
De achterbumper + achterklep zij beschadigd, scheur in de bumper en lak en deuk in de klep! De leuke nieuwe achterlichten die ook op de klep zaten zijn ook in stukken gebroken. Het kenteken is beschadigd, doordat de kogel van de trekhaak ´dubbel klapte´. De fietsendrager met de daarop gemonteerde fietsen zijn ´total loss´!
Een fiets ging met het stuur door de achterruit, die brak vervolgs ook in stukken!
Ik hoop dat ik niet een kenteken krijg met z´n 1-tje erop! Dat is echt l****g rijden, met zo´n jonge auto!
U hoort het vast wel weer van mij!
Bij nadere inspectie bleek de reservewielbak ook aardig te zijn vervormd. Hij moet waarschijnlijk op de richtbank. Dat is heeeeeeeel jammer voor zo´n jonge auto!
De auto is helemaal weer herstelt! Gelukkig geen 1-tje op het kenteken!
Er zitten op dit moment winterbanden met stalen velgen en wieldoppen onder de Punto.
Alleen de Punto trekt nu erg veel naar links!
Hij word hiervoor nog uitgelijnd!
Voor de rest is het een mooie auto!