Fiat Punto 1.2 16v HLX (2000)
Uitvoering | Punto 1.2 16v HLX |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Daar mijn 10 jaar oude Fiat Uno (160.000 km) niet meer door de APK dreigde te komen, een veerpoot was doorgeroest, moest er een andere komen. De Punto 1.2 HLX was liefde op het eerste gezicht, hoewel de kleur even slikken was (Gifgroen). Qua rij-eigenschappen onvergelijkbaar met een Uno; ik heb er geen klachten over. Toegeven, het is geen sportauto, want om goed op te trekken bij het opkomen van de snelweg kan je beter in de 4e versnelling blijven. Ook in de bochten houdt de auto zich goed. Alleen in scherpe bochten moet je goed opletten voor hobbeltjes in scherp bochten, daar de auto hierdoor licht gaat springen. Tot 135 km/u rijdt de auto uitstekend, daarboven wordt de besturing wat vager.
Maar verder geen klachten. De auto is erg zuinig. Voor de grap heb ik een keer 1 op 23 gehaald. Met mijn woon-werkverkeer, vooral veel snelweg, haalt ik nog 1 op 17,5. Toch zal de volgende een diesel worden, daar een benzine desondanks met 30.000 km per jaar wat duurder is.
Het enige probleem was een lekke bougiekabel, waardoor de motor stotterig draaide bij vochtig weer. Dit is gelukkig snel opgelost door de garage. De tankopening is vrij klein, wat meer bij Fiat voorkomt, maar dit is even wennen.