Fiat Ducato (1987)
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
De berg op
Gaat zo'n ding nou een beetje de berg op zul je vragen. Het antwoord is verbazingwekkend goed. Op een of andere manier zijn de versnellingen zo gemaakt dat de 75 pk motor lekker omhoog gaat. De Gotthart op gaat in zijn 3. Denk nou niet dat je omhoog stuift zoals met een moderne turbodiesel maar lekker op toeren in zijn 3 omhoog en hij blijft gaan.
Ook de hellinkjes in de Ardennen hebben we uitgeprobeerd. Wie kent niet de klim bij Barraqe Fraiture of de klim bij Luik. Geen enkel probleem, de pittigste helling gaat in zijn 2 de rest in 3
wat een geweldige oldtimer
We hebben de Hobby600 in 2017 gekocht. We hadden al een wat jongere camper maar zijn gevallen voor het leuke uiterlijk. We hebben met opzet een benzineversie gekocht omdat die in de oldtimerregeling valt. Daardoor rijd je lekker goedkoop. De 2.0 liter benzinemotor lag vroeger ook in de Peugeot 504 en loopt ondanks de hoge kilometerstand nog als een naaimachientje. Wel altijd goede benzine tanken zoals Shell V-power of Aral 102.