Fiat Croma 2.2 Emotion (2005)

Fiat Croma 2.2 Emotion (2005)

UitvoeringCroma 2.2 Emotion
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Tot nog toe ben ik zeer tevreden met mijn keuze voor de Fiat Croma 2.2 Emotions. Ik ben dol op gadgets en luxe vandaar dat ik nog voor leren bekleding en 18 inch lichtmetalen velgen heb gekozen. Mede door de keuze voor de velgen en het feit dat de Fiat fabriek, in augustus, ruim een maand gesloten is moest ik wel ruim 2,5 maand wachten.

Ik moet zeggen dat het design even wennen was maar ik ben er nou echt verliefd op. De auto oogt klein ondanks de forse afmetingen. Hiervoor reed ik een Laguna Grand Tour en iedereen die nu de Fiat ziet vraagt of ik kleiner ben gaan rijden. Ik moet zeggen ten opzichte van de Laguna is dit echt een klasse beter. De eerste keer, nadat ik de auto bij de dealer had opgehaald, had ik zelfs het gevoel dat ik boven mijn stand reed.

De auto is echt ongelofelijk stil als je rijdt. Zelfs als je hard rijdt, krijg je niet de indruk dat je hard rijd door de stilte en de hoge zit positie. Zelfs het geluid van de motor dringt nauwelijks door in het interieur. Alles is ook goed afgemonteerd en er zijn totaal geen krakjes of piepjes.

Het benzineverbruik valt mij nog wat tegen maar dit komt natuurlijk ook doordat de auto ruim 1485 kilo weegt. Misschien komt het hoge verbruik ook wel doordat, als je de climate control op Full auto staat, de compressor van de airco altijd blijft draaien.

De keuze voor deze Fiat Croma kwam tot stand door de goede inruilprijs die de dealer (B. Joren in Hillegom) me gaf voor de Laguna en het vertrouwde overkomen van de directeur. Ik moet ook zeggen dat het vertrouwen tot nu toe niet beschaamd is. Ik heb best wel veel nieuwe auto’s gereden maar dit was de eerste keer dat ik voor kleine accessoires en extra’s achteraf niet bij hoefde te betalen. Ik krijg uiteindelijk nog zonder meerprijs slotbouten (raar dat dit nooit standaard wordt geleverd op LM velgen!) en opgelegde nummerplaten.

Geen