Fiat Bravo 2.0 16v MultiJet 165 Business Sport (2011)
Uitvoering | Bravo 2.0 16v MultiJet 165 Business Sport |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Prachtige wagen
Hallo, ik ben sinds maart 2015 in het bezit van een fiat bravo sport 2.0 multijet met 165 pk.
Mijn vorige wagens waren een Fiat Grande Punto 1.9mjt 130pk en een Renault Megane Coupe GT-line 1.5dci 110pk.
Ik had hoge verwachtingen over de bravo aangezien dit het topmodel is uit het bravo gamma. En deze werden ook meteen ingelost. Het uiterlijk is echt een prachtje om naar te kijken , zeker met de 18 inch velgen. Dan naar het interieur, mijn bravo is uitgerust met lederen sportzetels, navigatiesysteem met scherm, climate control , cruise control, sound systeem, enzovoort.
Laat me even sommige opties apart bespreken.
Allereerst de lederen zetels, deze zitten geweldig, ook voor lange ritten, het leer is ook van mooie kwaliteit. (alleen jammer dat ik geen stoelverwarming heb)
Dan de navigatie , deze werkt perfect, alleen de bediening had iets makkelijker gemogen (zoals in de megane bv) maar ik vind het nog steeds een zeer degelijk systeem.
Dan het sound systeem, ik heb niet het Hifi pakket (met subwoofer in koffer) maar wat gaat dit geluid goed zeg, ik heb nog in geen wagen gezeten met zo een goed geluidssysteem (zowel qua zuiverheid als bass) en heb in mijn punto nog het Hifi systeem gehad en dat kon niet tippen aan dat van mijn bravo nu.
Alles werkt zeer naar behoren en ik ben hier ook heel tevreden om, het interieur ziet er naar mijn mening zeer mooi uit en is van goede kwaliteit.
De motor 2.0 multijet 165pk en 360nm koppel.
Wat een motor zeg! Trekt heerlijk door en is mooi stil. Je bent nooit van gedacht dat je een versnelling terug moet, nee aan power geen gebrek. Ik vind het een van de meest verfijnde en krachtige motoren die ik tot heden gereden heb.
Over de rijeigenschappen van de bravo ben ik ook vol met lof. Schakelt nauwkeurig en goed, heeft een mooie wegligging en is zeker niet hard met de 18 duims wielen. Ook de besturing vind ik perfect, en de city knop is handig bij het inparkeren of het rijden in het centrum.
Verder heb ik er nu op 5 maanden tijd 10.000km opzitten en nog steeds geen problemen ondervonden. De Bravo doet het super!
Ik heb deze tweedehands gekocht en zou het zeker weer doen. Voor een mooi bedrag heb ik een goed uitgeruste wagen met een pittige motor en prachtige looks gekregen. In tegenstelling tot andere wagens in dit segment
Alleen had ik nog graag de volledige Xenon verlichting gehad, en een panoramadak. Maarja je kan natuurlijk niet alles hebben :-)
Still going strong
Vandaag de 90.000km bereikt.
Ben nog steeds zeer tevreden van de wagen. Geen mankementen in de voorbije periode, alleen heb ik de interieurfilter (pollenfilter) vervangen. Het verbruik staat momenteel op 6,3l/100km of 1 op 16 wat ik persoonlijk niet slecht vindt voor 165pk. De navigatie is niet het meest gebruiksvriendelijke systeem, maar eens je de bestemming hebt ingesteld werkt deze perfect.
Met een goed gevoel ga ik richting de 100.000