Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16v 120 Dynamic (2010)

Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16v 120 Dynamic (2010)

UitvoeringBravo 1.4 T-Jet 16v 120 Dynamic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Fiat Bravo 1.4 t-jet 120pk

In augustus 2010 hebben we de suzuki swift ingeruild voor de fiat bravo 1.4 t-jet 120pk.

Na een aantal proefritten te hebben gemaakt in o.a. Kia c'eed 1.4, Seat ibiza st 1.2tdi en de Fiat bravo 1.4 90 pk hebben we uiteindelijk gekozen voor de fiat bravo 1.4 t-jet 120pk.

Het betreft een demo-model die we voor een scherpe prijs over konden nemen en waar we tot nu toe nog geen spijt van hebben gehad.De auto rijd heerlijk, de stoelen zitten lekker, ook op de lange ritten. Tot 120 km/u is er niet zoveel bandengeruis en de rijwind stoort dan ook niet. Daarboven wordt het allemaal wel iets rumoeriger.

De opties die er op zitten;
-chroompakket
-cruise control
-lichtmetalen velgen 16inch
-blue en me (usb/handsfree bellen/ecodrive)
-metallic lak
-volautomatische airco

(11630km)
Ondertussen hebben we er alweer wat kilometers opzitten waaronder een ritje naar duitsland waar we de top van de auto natuurlijk even hebben uitgeprobeerd, dit kwam uit op 202 km/u op de tomtom.
De auto lag bij die snelheid lekker stabiel op de weg maar echt comfortabel wat betreft rijwind en bandengeruis is het niet, maar het is wel leuk om een keer geprobeerd te hebben.

(11630km)
Het verbruik valt opzich niet heel tegen voor een auto van dit formaat. Ik heb nu al een aantal keer getankt en daarbij kwam het gemiddelde uit tussen de 1:13 en 1:14 bij normaal gebruik, beetje hetzelfde wat ik ook bij andere bravo-reviews verneem.
De komende tijd wordt het weer kouder en zal het verbruik daardoor ook weer wat minder gunstig worden. Door de eco-drive te istalleren op je usb en deze aan te sluiten kan je het verbruik goed in de gaten houden, het is een leuke gadget en er zitten wel wat handige tips bij maar helemaal 100% zuinig rijden blijft moeilijk.

(11630km)
Grote problemen hebben we nog niet gehad. Alleen bij koud en vochtig weer hoor ik soms gebonk voorin als we over een drempel rijden, ik heb gelezen dat bij het model tot 2009 er sommigen iets met een rubber van de vering hadden of anders het stuurhuis waar iets niet goed zat. Verder hoor ik soms een tik van de bestuurdersstoel in een bocht, waarschijnlijk zit er iets van speling op de stoel waardoor dit geluid veroorzaakt wordt, dit zijn de enige problemen/geluiden die ik tot nu toe heb vernomen.

(36500km)
Grote Beurt gehad, geen rare dingen, alleen 2 nieuwe voorbanden en nieuwe ruitenwissers en het gebruikelijke onderhoud.
Alles draait en loopt lekker, ook met de koude periode in januari/februari achter de rug, geen startproblemen enzo.
Het verbruik blijft bij woon/werk verkeer ongeveer 1:13,5 in de winter, nu het weer wat warmer wordt ongeveer 1:14,5
Volgend jaar mei/juni weer een kleine beurt voor de zomervakantie.

(68500km)
We zijn ondertussen in de herfst aanbeland, auto heeft voor de zomervakantie een kleine beurt gehad. Buiten een kapotte wiellager rechtsachter die vervangen moest worden ivm apk-punt verder geen bijzonderheden. Auto rijdt verder lekker en doet wat hij moet doen. Verder geen bijzonderheden.

Km stand 73200
We hebben de bravo ingeruild voor een andere auto ivm de komst van onze 2e kleine. Met gemengde gevoelens de auto ingeruild. De opvolger is een 2ehands Mitsubishi Outlander geworden uit 2009 met 44400km op de teller. Hier zal ik een nieuwe review voor gaan schrijven.

7,5