Fiat 500L 1.4 16v 95 Easy (2014)

Uitvoering | 500L 1.4 16v 95 Easy |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste 500 km
Eindelijk na een 4tal spannende weken wachten kon ik de wagen op 10 feb afhalen bij de dealer.
Het is het promo model 500L rosso Amore 1.4i. De auto heeft alle nuttige opties (cruise control, parkeer sensoren, uconnect, trekhaak) geen navigatie maar deze is als los toestel meegeleverd.
Ik had wel mijn bedenkingen ivm het koppel en pk's van de auto (95pk voor een auto van ongeveer 1200 kg) en het verwachte verbruik. Op papier zou dit nog moeten meevallen maar hoe in praktijk ?
Wel na de eerste 500 km kan ik je vertellen dat ik nu volgens de boord computer ongeveer een 6 tal liter benzine verbruik op 100km ! Vind dit heel redelijk voor deze auto gezien de grootte en gewicht. Natuurlijk moet je met deze auto niet verwachten dat je even sportief gaat rijden want daar komt hij wel wat kracht te kort. Lekker cruisen doet ie wel en ook zeer stil. Wanneer ik wat meer km's gedaan heb kom ik nog even terug om het verbruik toe te lichten. Wel een aanrader als je een auto zoekt niet te duur, genoeg bagageruimte en ook nog een mooie afwerking.