Fiat 500 TwinAir 85 Sport (2011)

Fiat 500 TwinAir 85 Sport (2011)

Uitvoering500 TwinAir 85 Sport
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Koffiemolen op speed stemt tot tevredenheid.

Na 48500 kilometer gereden te hebben met mijn Fiat 500 Twinair, vond ik de tijd rijp om mijn bevindingen over de 500 Twinair te delen. Deze 500 kwam er ter vervanging van mijn Saxo 16V toen die op welverdiend pensioen gesteld werd na 220000 kilometer.

Na een uitgebreide testrit van zo'n 2 uur, waarbij ik zowel in de stad (Gent) als op de autosnelweg (E17-E40) gereden heb, was het een uitgemaakte zaak dat het deze motorisatie zou gaan worden. Het geluid, de trekkracht, de soepelheid,... In alles was ik overtuigd dat dit een goede keuze was.
Dankzij de uitstootpremie van vadertje staat kon ik deze wagen kopen voor de ronde prijs van 11000€, wat me meteen overtuigde dat ik veel waar voor m'n geld kreeg.

Over het motortje kan ik kort zijn: GE-WEL-DIG! Nooit heb ik het gevoel dat ik kracht tekort kom, en ga zeer vlot mee met het verkeer.
De beloofde zuinigheid (4,1l/100km) haal ik niet, maar dit is voor mij geen punt. In mijn opinie goochelen alle constructeurs met die cijfers. 5,9l/100km vind ik met mijn (sportieve) rijstijl goed te doen voor een wagen die op benzine rijdt.

Op het vlak van comfort ben ik bovengemiddeld tevreden. Ondanks de korte wielbasis vind ik het héél comfortabel cruisen in ons Bolleke. Mede dankzij de goed zittende stoelen en de ergonomie van het dashboard dat echt goed ineen zit.

Om mijn review wat kort te houden ga ik een opsomming van de plus- en minpunten geven:
+ Rijplezier;
+ Motorgeluid: wat een heerlijk knorretje;
+ Aankoopprijs: 11000€ voor een mooie wagen als de 500 vind ik spotgoedkoop;
-Kwaliteit standaard radiosysteem: geluid is soms echt om van te huilen;
-Kleine mankementjes: blaasmond verwarming geblokkeerd, hoogteregeling koplamp stuk, sierstuk van versnellingspook los.

In de 2 jaar dat ik met de 500 rijd heb ik 1 keer pech gehad. De auto haalde maar 70km/u meer en haperde en stotterde enorm. Bleek dat Fiat een terugroepactie had gedaan voor het vervangen van de bobines, maar mijn concessiehouder (Gent Motors) had mij "vergeten" verwittigen. Het hoeft geen betoog dat ik dus niet te spreken ben over deze garage en sindsdien naar een ander erkend herstelpunt van Fiat ga.

Overall heb ik mij de aankoop nog geen moment beklaagd, integendeel.

Dank u wel om mijn review te lezen, en mochten er vragen zijn beantwoord ik die met veel plezier.
Als er in de toekomst nog iets gebeurd met de 500 zal ik dit hierbij posten.

7,5

PRIVATE LEASE Fiat 500