Fiat 500 1.2 S&S Pop (2010)
Uitvoering | 500 1.2 S&S Pop |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Aanschaf
Geachte Autoweek lezer,
Ik zal hierbij mijn ervaring van mijn auto geven.
Ik was net 18 jaar geworden en had een auto nodig om naar me werk te kunnen de auto is sinds 2015 als bij ons in het gezin. Mijn moeder was trotste eigenaresse van de fiat alleen ze vond hem te duur worden voor de korte stukjes naar haar werk zodoende heb ik hem gekregen van haar. De witte velgen en de rode strepen zaten al op de auto toen ik hem kreeg dus heb hem zo gelaten. De auto zou “zuinig” moeten zijn maar ik kom met 110-120 niet verder dan 1 op 11.
26-02-2021 tijd voor de apk keuring ik was huiverig wat er uit zou komen maar het viel me mee. Km stand met de apk was 64564.
Gescheurde kogelhoes
Remleidingen opschuren en intapen
Kleine beurt
Apk
Totale kosten €230,59
Ik begon me na de apk te storen aan hoeveel buiten geluid die de auto inkwam dus heb samen met een collega de auto geïsoleerd. Zo doende 5 rollen auto isolatie gekocht a 25 euro per rol en weekendje wezen hobbyen. Ik raad het iedereen aan die een fiat heeft of overweegt er een te nemen.
Comfort hoef je niet te verwachten van de kleine auto de stoelen zijn vrij hard. Het onderstel is keihard vooral als je met een beetje snelheid over drempels vliegt. Speakers zijn matig maar door de isolatie is het geluid een stuk beter.
Pluspunten:
Je kan er heerlijk mee smijten en gooien vooral op de boerenland wegen of op de rotonde want de wegligging is echt heel strak ik heb geen moment het gevoel dat ik de controle verlies.
De vrouwen vinden hem altijd wel leuk en schattig hierdoor kan je hem inzetten voor de dates. :)
Onderhoud kan je wel zelf uitvoeren als je beetje technische aanleg hebt en het juiste gereedschap.
18-11-2021
Tijd voor zelf een grote beurt te geven aan de auto.
Olie
Bougies
Luchtfilter
Interieurfilter
Oliefilter
Totaal bedrag €87,43 en 3 uurtjes van je zondag.
20-01-2022
Balen de auto start niet. Vermoede de accu dus pakte de multimeter erbij en ja hoor nog maar 5,6 volt. Nieuwe accu besteld a €185,99 en half uurtje werk en de auto liep weer als een zonnetje.
28-02-2022 de auto was weer toe aan de apk. Km stand 87161.
Bij de apk kwamen er verschillende problemen aan het licht.
De distributie riem was op , wiel lager rechts achter maakte geluid en de carter ontluchting slang was uitgedroogd en gescheurd op 2 plekken.
€459,90 euro lichter en de auto kwam weer door de apk op naar volgend jaar.
Ongeluk en APK-keuring
Excuus van de late update.
Op 13-05-2022 ben ik betrokken geweest bij een auto-ongeluk waarbij een motorrijder met 60 kilometer per uur achterop de Fiat is geklapt.
Hierbij heeft de Fiat de volgende schade opgelopen: Kofferklep volledig ingedeukt waardoor hij niet meer goed in het slot viel, trekhaak krom, trekhaak aansluiting afgebroken, trek oog kapje gescheurd en een lelijke kras op de overgang van bumper naar zijpaneel. De auto is economisch total loss verklaard. De schade 5200,- euro overschreed de dagwaarde van 6200,- euro. Ik heb besloten de auto te houden, want alles werkte nog perfect en technisch waren er geen gebreken. Ik heb van de sloop een nieuwe kofferklep gehaald, waar toevallig zelfs een ''spoiler'' op zat. Deze heb ik zelf erop gemonteerd. Ook heb ik een nieuwe kentekenplaat achter moeten aanschaffen en heb ik de trekhaak recht geslagen en de aansluiting herstelt. Het enige wat je nog aan de auto ziet van het ongeluk is de lelijke kras tussen de achterbumper en zijscherm. Ook zie je nog een lichte afdruk van het rubber op de rode streep zitten.
25-02-2023 km-stand 95110
De auto wat liefde gegeven om goed voorbereid richting de APK te gaan. Hierbij zijn de volgende dingen vervangen: olie, oliefilter, luchtfilter, interieurfilter en de koelvloeistof. Bij elkaar zo'n 100,- euro een ongeveer 2 uurtjes werk.
28-02-2023 km-stand 95208
De auto moest op APK dus het moment van de waarheid of ik de juiste keuze heb gemaakt om de auto te behouden. Het enige puntje van aandacht was teveel speling op de linker draagarm. Deze is gelijk vervangen en ze kan er weer een jaar tegenaan. Zelfs nog een compliment van de keurmeester gekregen vanwege haar schoon afleveren voor de keuring. Zowel de binnenkant als de buitenkant, zelfs onder de motorkap had ik voor heren schoongemaakt en vrij gemaakt van bladeren en andere ''troep'' Dit zien ze heel weinig gebeuren, dus ze vonden het, het noemen waard.
10-05-2023 km-stand 100320
Vandaag heeft ze een onderhoudsbeurt aan de airco gehad en controle of de condens airco nog goed was. Hierbij zijn ook geen gebreken geconstateerd en is ze klaar voor de zomervakantie. Waarbij ze meegaat met mijn nicht richting Spanje. Die gaat daar vakantiewerk uitvoeren en zelf moet ik ook naar het buitenland voor mijn werk. Zo wast de ene hand de ander. Ik zal jullie op de hoogte houden of ze de trip heeft overleeft.
Groetjes Enzo
- Betrouwbaarheid4