Fiat 500 TwinAir 85 Sport (2011) #2
Uitvoering | 500 TwinAir 85 Sport |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Aanschaf.
Na jaren probleemloos gereden te hebben met eerst een Smart ForTwo en daarna een ForFour, viel mijn oog op deze jonge Fiat 500 TwinAir 85 Sport. Diepblauwe lak met deels bruin leren bekleding en sportieve striping op de flanken en dak. Deze jonge occasion gekocht bij de Fiat dealer en een paar dagen later reed ik er in rond. Hij bromt er zalig op los (diepe donkere brom) en hij is nog rdelijk fel ook. Stuurt heerlijk en de sportstoelen zitten zalig en bieden genoeg steun. Kortom een lekker sturend fel rakkertje. Hij lust wel een slokje want ik krijg hem niet zuiniger dan 1 op 12.
Mei 2013:
Na een jaar een kleine beurt gegeven en meteen wat dingetjes laten verhelpen: radio stoorde, dashbord verlichting kapte ermee en veiligheidsgordel passagier klikte niet goed.
30.000 (mei 2014)
We leven nu in 2014 en heb hem nu 2 jaar. Nog met regelmaat problemen met de radio die stoort en zenders niet vast houd. Het leer laat los op het stuur. Klapperend geluid onder dashbord. Dit alles is verholpen door de dealer. Voor de rest rijd en zit hij lekker als toen ik hem kocht. Merk wel op dat je ze nu steeds meer ziet in het straat beeld, toch zie je de diepblauwe 500 niet veel.
39.000 (mei 2015)
Van de week een grote beurt gehad met 1e APK en dat was ff schrikken, er scheelde nogal wat aan en werd niet APK goedgekeurd door de dealer....een auto van net 4 jaar oud!!
Nog nooit eerder meegemaakt.
Remblokken waren versleten, een draagarm moest vervangen worden, uitlaat bleek deels lek, problemen met hoogte verstelling van één koplamp, ruitenwissers voor vervangen, speling aandrijfhoes en nog iets met fuseekogels. Een rekening die over de 1000 pegels ging.
Mijn Fiat 500 is een heerlijk rijdend autootje maar niet probleemloos. Laatst sprak ik een vrouwtje in de buurt met een vrij nieuwe 500, en die had al probleempjes achter de rug.
Weet niet wat ik ga doen, of nog wat jaartjes rond rijden ermee of inruilen voor wat anders.
In ieder geval geen Fiat "500".
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Fiat 500

Fiat 500 0.9 TwinAir Turbo Easy
- 2014

Fiat 500 0.9 TwinAir Sport (PANORAMADAK, AIRCO, LM VELGEN, SPORTSTOELEN, MULTIFUNCTIONEEL STUURWIEL, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2011

Fiat 500 1.2 Lounge (AIRCO,PARKEERSENSOREN,SPORTSTOELEN,SPORTSTUUR,BLUETOOH,LEDER,LM-VELGEN,TOPCONDITIE)
- 2013