Fiat 500 1.2 Start&Stop Sport (2010)
Uitvoering | 500 1.2 Start&Stop Sport |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste rijervaringen en montage Airbox
Na te lang wachten was het begin juni eindelijk zo ver, onze 500 was klaar. De dealer PJ Peters in Gemert heeft hem geheel naar wens en met de nodige uitleg afgeleverd. Nu op zijn zomerwielen 17" Abarth met pirelli banden. De winterwielen konden wij direct mee nemen 15" bicolore sport met GoodYear banden.
De eerste kilometers stonden er snel op door diverse lange ritten waar we al snel merkte dat er onderin en op de snelweg bij inhaal akties wat vermogen miste. We hebben dan ook direct geinformeerd naar mogelijkheden want we wisten voor we kochten dat de 1.2 geen racemonster zou zijn! Bij de 1800 kilometer gekozen om een carbon airbox te laten plaatsen bij MCC te Veghel. Ervaringen hierover volgen later. De rijeigenschappen zijn dik naar tevredenheid, de 17" zorgt voor wat minder comfort natuurlijk maar een geweldige uitstraling en een bewust rijgedrag in het dorp. Sublieme wegligging voor zo'n kleine auto, soms moet je jezelf in te houden het niet als kart te zien op bochtige wegen. De Buitenafwerking met chrome vraagt veel onderhoud werk maar geeft een geweldige uitstraling.
Helaas hebben wij al stukken aan onze ventilator kachel, deze piept vanaf het begin. In overleg hebben we de nodige kilometers gereden om te kijken of het in moest lopen of niet goed was. Ondertussen staat een afspraak voor vervanging onder garantie.
Airbox en nieuwe ventilator kachel
Vandaag bij de Fiat garage geweest, de ventilator kachel is vervangen en het enorm storende piep geluid is verdwenen. Hopen dat het nu ook weg blijft!
De carbon airbox bevalt goed, bij rustig rijgedrag is hij niet hoorbaar en het word er geen asociale bak van. Het rijgedrag is hiermee wel zeker verbeterd, invoegen gaat beter en veiliger, de tussensprint is een stuk verbeterd en op de snelweg schakelt hij minder snel terug als je het gas pedaal aanraakt. Wij hebben wel een retourtje gehad naar de garage van inbouw, hij was te strak ingebouwd waardoor hij bij een bepaalt toerental rammelde tegen een kunststof kap. Netjes met service verholpen!
Het rijden gaat verder super en menig maal vragen ze hoe de abarth bevalt..
Pech!!
De auto net terug uit de garage voor het vervangen van de kachel ventilator en maar meteen wassen dan omdat we nog in de schaduw konden staan. Rijd je een uur later weg valt je oog op een scheur door de voorruit, vanaf de ruitenwisser 25 cm omhoog met een bochtje.
Fiat gaf aan dat dit wellicht door de temperatuur verschillen en een steenslag kwam, bij de BMW stond het ijs op de ruit en zelfs dan brak hij niet... wellicht toch ook spanning in het glas van de eerste montage.
Peters lost dit netjes op door het eigen risico van de verzekering voor hun rekening te nemen zodat het voor ons kosteloos is. Een leen auto is geen probleem!
Morgen reparatie gepland!