Fiat 500 1.2 Sport (2008)
Uitvoering | 500 1.2 Sport |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Eind december 2007 de knoop doorgehakt. De Stilo had zijn beste tijd gehad, ik had de auto niet meer nodig voor lange afstanden, ik wilde ook goedkoper gaan rijden; En daar was het excuus om een nieuwe Fiat 500 te kopen geboren. Van te voren een proefrit gemaakt in een 500 1.4 16v lounge. Tot zover er nog twijfel was was die nu wel compleet verdwenen. De auto reed prima, het interieur zag er niet alleen prachtig uit maar ook de gebruikte materialen voelden gewoon goed aan voor een auto uit die klasse.
Ik heb gekozen voor een 500 1.2 sport, uitgevoerd in Bossa Nova White. Ik heb als extra 16’ velgen met 195/45 banden en een striping met 500 print die over motor kap en dak loopt genomen. Verder heeft de auto standaard op de sport uitvoering al zaken als Airco (handbediend), radio/cd speler, Blue en me, elektrische ramen, elektrische spiegels, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, lederen stuurwiel, audiobediening op het stuur en dubbele tripcomputer. Tevens is de Sport voorzien van een soort imitatie lederen bekleding. Deze wordt door menigeen al voor echt leder aangezien.
Vanwege de aanzienlijke meerprijs van E 2000,- heb ik niet gekozen voor de 1.4 16v maar voor de 1.2 8v. Het scheelt 30pk en dat merk je wel. Maar toch is de 1.2 niet langzaam. Je moet wel wat beter anticiperen om de vaart erin te houden maar hij voldoet prima. Op de snelweg merk je natuurlijk wel dat er wat minder pit inzit. Er zit boven de 3500tpm een lekkere brom in die ik (nog) niet als storend ervaar en eigelijk wel goed bij de auto past. Maar als je opschakelt en het toerental zakt onder de 3000tpm is hij behoorlijk stil. Het verbruik is tot nu toe ongeveer 6,8 ltr/100km. Maar natuurlijk nog weinig km’s gemaakt dus dat is natuurlijk nog geen duidelijk beeld.
Als ik meer km’s heb gemaakt zal ik de review verder updaten.
* Handeleiding Blue en Me ontbrak bij aflevering.