Dacia Sandero 1.6 Lauréate (2008)

Dacia Sandero
Dacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoRenault SanderoDacia SanderoDacia Sandero

UitvoeringSandero 1.6 Lauréate
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

We wilden onze 10 jaar oude Hyundai inruilen voor een tweede hands toen ik in de krant de eerste rijimpressie van de Sandero tegenkwam.De volgende dag gelijk bij de dealer wezen kijken en we vonden hem beiden erg mooi.Op 2 juli hebben we hem gekocht en op 7 aug.konden we hem ophalen bij de dealer.Als opties hebben we metallick lak(Gris Comete) en pack exclusive omdat daar airco inzat.De airco voldoet op zich goed maar we zijn op het moment op vakantie in Roemenie en bij temperaturen van +- 35 C moet hij er wel voor zwoegen.

De zit achter het stuur is goed maar op lange stukken zorgt de stand van het gaspedaal wel voor een pijnlijke voet,al zal dat waarschijnlijk wel persoonlijk zijn.De spiegels zijn lekker groot en het enige punt van kritiek is het zicht schuin naar achter.De stoelen zitten prima al kunnen voor langere mensen de zittingen wellicht wat te kort zijn.Al zou je het van buiten niet direct zeggen,de auto is lekker breed en achterin passen dan ook met gemak 2 kinderzitjes en een volwassene.Voor de achterpassagiers zijn de achterdeuren perfect ontworpen,ze lopen ver door naar achter waardoor je nooit je hoofd stoot als je instapt.Ook bij het vastzetten van kinderzitjes of de kinderen in de zitjes heb je daar profijt van.Qua opbergmgelijkheden ook geen klagen er zijn 3 bekerhouders waar zelfs de meeste halve liter flesjes in blijven staan,en de deurvakken en het handschoenenkastje zijn ook groot genoeg.Alle knoppen zitten binnen bereik ik mis persoonlijk allen nog een dashboardverlichtings dimmer.De kofferbak voldoet voor ons(2 volw.+2 kleine kinderen)prima,al zou je er ook nog een dakkoffer bij kunnen kopen de max.daklast bedraagt 80kg dus dat is geen probleem.Het stuur en de stoel in de Laureate uitvoering zijn goed te verstellen maar door lange mensen zal een diepte verstelling van het stuur waarschijnlijk gemist worden.Bij een lange bestuurder is de been ruimte achter maar net aan.Ik had gelezen dat de radio en speakers niet van goede kwaliteit zouden zijn.Voor mij voldoen ze prima.Ik hou van klassiek tot heavy metal en heb er geen probleem mee.

De auto rijd lekker comfortabil zonder dat je in snelle bochten het idee hebt dat je er uit vliegt,in het achterhoofd gehouden dat het natuurlijk geen sportwagen is.We hebben hier over de meest slechte ongeasfalteerde wegen gereden en de oneffenheden worden goed verwerkt voorzover dat op sommige wegen mogelijk was.De motor zou nogal rumoerig zijn had ik op sommige sites gelezen(dat ging dan wel over de Dacia Logan)maar zelf vind ik dat erg meevallen,onze Hyundai was meer aanwezig.Het sturen gaat lekker,niet te zwaar maar zeker niet te licht.De afwerkeing is op niveau maar het is geen Mercedes en hier en daar zijn wel dingen te vinden waardoor je ziet dat je in een zogenaamde budgetauto rijd.

Het benzineverbruik is goed gem.zo\'n 1:14.5 maar heb hier op vakantie al 1:17.4 gehaald zonder extreem zuinig te rijden.Tot nu tou nog geen druppel olie verbruikt.

Tot slot nog een punt van kritiek op Dacia:ik moest 195 euro betalen voor een afleveringspakket met daarin een gevarendriehoek,lampenset,verbanddoosje,mattenset,dorpelstrips en een volle tank.Op de dorpelstrips en ede volle tank na vind ik dat dat standaard zou moeten zijn omdat je dat eigenlijk verplicht bent bij je te hebben.

UPDATE:25-08-2008 3575km.Was nog vergeten te melden dat de auto goed presteerd maar in de bergen of tijdens snelle inhaal pogingen je de motor redelijk op toeren moet houden om de snelheid er in te houden.

UPDATE:27-03-2009 De auto bevalt steeds beter allen het brandstofverbruik valt iets tegen.
Ik rij 80km heen en weer naar mijn werk en kom bij normaal rijden en geen files amper op de 1:14

De ruitenwissers zijn inderdaad niet de beste kwaliteit en ga ik nog vervangen.De ruitenwisser aan bestuurderskant raakt bij het omhoog klappen de motorkap,daar ga ik bij terugkomst mee naar de dealer.word vervolgt...

Ik heb bij betrouwbaarheid en gebruikskosten voldoende neer gezet omdat ik daar nog weinig zinngs over kan zeggen.Ik heb ja gezegd bij volgende auto omdat het er goed uitziet tot nu toe.

UPDATE:Ik ben bij de dealer langs geweest;de lakschade aan de motorkap is een ontwerpfout en kan niet verholpen worden.Heb de ruitenwissers inmiddels vervangen voor Bosch twin 550s,een wereld van verschil.

UPDATE:geen problemen.geen olieverbruik sinds aankoop
udate:30000km beurt gegeven;Geen problemen auto bevalt nog perfekt