Dacia Sandero 1.5 dCi 70 Lauréate (2010)

Dacia Sandero
Dacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoDacia SanderoRenault SanderoDacia SanderoDacia Sandero

UitvoeringSandero 1.5 dCi 70 Lauréate
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Introductie

• 650 km

Na bijna vijf maanden levertijd eindelijk mijn Sandero 1.5 DCi op 17-05-2010 in ontvangst genomen.
In deze revieuw ga ik u op de hoogte houden van mijn ervaringen.
Er zal behoorlijk veel in gereden worden zowel werk als privé, zodat u niet lang op ervaringen bij oplopende km-stand hoeft te wachten.
Auto is voorzien van airco+radio en lichtmetalen velgen.
Overige extra's : Middenarmsteun, kofferruimtebak en een Parrot-bluetooth voor de GSM.

Boordcomputer geeft een gemiddeld verbruik aan van 5,0L/100km.
Binnenkort meer......

Tweede verslag ca. 95.000 km

Na bijna anderhalf jaar tweede verslag.
Eigenlijk niet veel te melden, geen enkele storing, niet tussentijds terug naar de garage.
De auto rijdt prettig en comfortabel, de 1.5 Dci van Renault klinkt wel wat rauwer dan b.v. een HDI van Peugeot maar het geluid blijft binnen het redelijke.
Koppeling en remmen leten zich licht bedienen en ook de stuurbekrachtiging werkt goed.
Ik kan eerlijk zeggen dat met mijn postuur (191 cm en niet mager) de stoelen prima ziten, ook op de lange afstand.
Verbruik: gemiddeld 1 op 18-19.
Verbruik neemt flink toe met aanhanger en/of "snelle"ritten dan ca. 1 op 13.
Lak is van goede kwaliteit en de lichtmetalen velgen laten zich simpel ontdoen van de zwarte remmenstof.

Niets te klagen?, nou ja, het enige wat echt prut is, is de tankmeter/verbruiksmeter.
Beide absoluut onbetrouwbaar. Wat ook vreemd is dat ik er regelmatig in slaag om in de tank van 50 liter veel meer branstof te tanken, zelfs éénmaal bijna 60 liter!
Op een onverharde weg ben ik de kunstofstrip onder de voorbumper/spoiler verloren, knullige montage.

Verder niets dan lof, een absolute aanrader.
Na een wantrouwen en verbaasde blikken van collega's is inmiddels hun lachen wel vergaan. Geen storingen met de Sandero en een zeer lage fiscale bijtelling laten mij tevreden rijden.

PRIVATE LEASE Dacia Sandero