Dacia Duster TCe 130 Extreme (2024) #3

Dacia Duster TCe 130 Extreme (2024)

UitvoeringDuster TCe 130 Extreme
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2025

Slecht

Dacia, er werd om gelachen echter hebben we met zeer veel plezier en tevredenheid een een Duster type II ruim 50Dkm mee gereden.
We hebben daarom besloten de nieuwste te kopen, deze hebben we op 04/01/2025 in ontvangst mogen nemen.
De dag van ophalen begon de ellende: uitvallend display, hoop gerammel uit het voorterrein en onder de auto. Niet veel later schakelde auto vreemd, werkte de airco niet, viel de verlichting van de knopjes weg, rijhulpsystemen leiden een eigen leven, cruise control niet constant en als klap op de vuurpijl weigerde de auto dienst bij het willen inrijden van de veerpont van Texel naar Den Helder (en zo nog een keer op een erg vervelend moment).
Verder wat opviel was de kwaliteit van de lak, de vele stofdeeltjes en andere imperfecties die je niet zou verwachten bij een nieuwe auto.
Van de 45 weken dat we hem in bezit hebben gehad hebben we van diverse andere Dacia's en Renaults gebruik mogen maken, fijn dat de dealer deze beschikbaar stelde.
Van Dacia Nederland geen enkele medewerking of handreiking voor hulp. December 2025 afscheid genomen van deze auto bij slecht 11dkm.
Waar de Duster type II fantastisch was faalde de type III op vele fronten.
Zijn er nog pluspunten: erg ruime achterbank (zeker met 3 kinderen) en kofferbak.
Comfort; erg veel windgeruis op de snelweg
Prestaties; voldoende voor ons
Betrouwbaar; Nee
Kosten; Alles viel onder garantie
Nog een keer kopen; Nee.
Accessoires; zou een trekhaak zijn, deze was ten tijde van levering niet beschikbaar.
We denken vaak terug aan de Duster II met kenteken L-006-VK.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee