Dacia Duster dCi 90 4x2 Ambiance (2013)

Uitvoering | Duster dCi 90 4x2 Ambiance |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Lowbudget, maar probleemloos rijplezier
Nu bijna 6 jaar in mijn bezit en bijna 100000 kilometer op de teller ben ik nog steeds zeer tevreden. Ok, als je van een Volvo XC70 overstapt naar een Duster lever je zeer veel in. Rijcomfort (sturen en wegligging), interieur, kortom een wagen in het hoge segment. De lage instap, hoog verbruik en vele dure reparaties was ik wel beu en toen zijn einde naderde, was ik blij met een auto, die slechts 1x per jaar naar de garage gaat voor zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt. De Duster staat hoog op de poten dus veel gemakkelijker in te stappen en omdat ik in de bossen woon met een slechte zandpad is het hoge chassis zeer welkom met al die kuilen en gaten. Het sturen is veel directer, maar dat went. Sla je de deuren dicht, hoor je heel duidelijk het verschil met de zware deuren van de Volvo. Het verbruik echter van mijn diesel is 1:17 gemiddeld en dat tegen een literprijs van 1,25€ momenteel en een wegenbelasting hier in Spanje van 80€ per jaar, heel wat voordeliger. Als reparatie heb ik alleen 1x de distributieriem moeten vervangen voor zijn leeftijd, verder uitsluitend de gebruikelijke onderhoudsbeurten. Hij start elke keer, brengt mij overal naartoe en gedraagt zich perfect op de vaak slechte wegen in de middle of nowhere die wij proberen te ontdekken hier in Spanje. Kortom nog steeds dik tevreden. Ik hoop dat hij nog even meegaat, want ik ben hem nog lang niet beu. Al is 100.000km voor een dieseltje natuurlijk bijna nieuw