Dacia Duster 1.6 16V 4x2 Lauréate (2010)
Uitvoering | Duster 1.6 16V 4x2 Lauréate |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
eerste kilometers.
mijn eerste km gereden en ik was toch wel zenuwachtig.ik had in een paar tests gelezen dat de motor veel toeren maakt bij de 120 km. maar dat valt wel mee. hij maakt net zoveel toeren als mijn vorige autoos en dat waren ook nieuwe. natuurlijk is hij niet zo stil als een sedan, maar de auto is ook hoger en heeft dikkere banden.natuurlijk kan de isolatie ook beter, maar het is wel een, in verhouding, goedkope auto. Of te wel,veel auto voor weinig.De ruimte in de koffer bak is groot te noemen, maar ook binnen in de auto is er veel ruimte aanwezig. Ik heb 2 kinderstoeltjes op de achterbank en dan blijft er nog echt een ruime plek over.Tevens vinden de kinderen de hoge zit zeer prettig, kunnen ze goed naar buiten kijken.Ik heb veel opties op de auto genomen omdat ik hem er nog stoerder mee vindt. de auto radio met stuurbediening heb ik ook genomen en deze werkt gewoon goed.Heb ook een parrot laten inbouwen en nu kan ik ook nog sd,usb en ipod afspelen en ik kan er ook nog mee bellen. Het verbruik weet ik nog niet. daar heb ik hem te kort voor. Eigenlijk maakt dat me niet zoveel uit. Ik heb de auto voor de looks en de ruimte gekocht. Als ik hem voor de kosten had gekocht, dan had ik wel een c1 ofzo genomen.Over het interieur kan ik kort zijn, simpel maar netjes.De bruine accenten zijn zeer donker en mooier als op de meeste fotos. ik had er eerst mijn twijfels over, maar die twijfels zijn nu weg.ook het rijcomfort is zeer goed te noemen, de vering is stug maar comfortabel.op de snelweg kan hij goed meekomen, ookal heb ik nog niet harder als 120 gereden ivm het inrijden. de besturing is direct en het schakelen soepel.ik heb ook 2 fotos van het interieur toegevoegd. Ik had een lederstuur en een armsteun besteld. ik kreeg lederstuur,armsteun met leer en versnellingspook met leer. ik weet niet of dit altijd zo is maar ik ben er blij mee. met mijn parrot had ik dit ook. ik zou de simpele versie krijgen, echt alleen voor bellen, maar kreeg een zeer uitgebreide. met diverse audio mogelijk heden. hier ben ik ook zeer blij mee.Heb dat nog niet vaak meegemaakt bij een dealer.Meestal krijg je precies wat er op papier staat en nooit meer. .als ik hem wat langer heb zal ik nog wel een update doen.
Tot nu toe een tevreden bezitter
vervolg
ik heb de auto nu wat langer en er zijn een aantal dingetjes waar ik toch aan moet wennen. 1e als de sproeier gebruikt moet je zelf de wisser aanzetten.of dat beter of slechter is weet ik niet.2e de ruitenwissers zijn vrij kort.hierdoor hou je een rand over bij het wissen. ik heb dit opgelost door een langere(63) en een kortere(43) te plaatsen.geen dure oplossing, ik heb ze bij action gekocht.hierdoor heb ik iets meer wis oppervlakte en voor mij meer zicht.3e als je de boardcomputer wil bedienen, zit er gewoon een knopje op de hendel van je ruitenwisser. je zou zeggen,dat is toch logisch.maar bij mijn toyota moest je dit doen, door een knopje bij je tellers in te drukken.dit is dus stukken beter.er is nog iets wat me opviel, de motorkap wordt omhoog gehouden met een veer. dus je hoeft niks te doen en toch blijft je klep omhoog. Hoezo Budget auto? Tevens heb ik die hele lange antenne vervangen voor een mooi sportief kort modelletje en natuurlijk een sierstuk op mijn uitlaat geplaatst. gewoon voor de looks natuurlijk. over de motor niks te klagen. zeer rustig wanneer je rustig rijd(stadsverkeer). Als je 120 rijdt komen de toeren echt niet boven de 3800 toeren uit. dus de zogenaamde herrie, zoals vaak omschreven, zijn gewoon de geluiden van een hoge auto met dikke wielen.ik denk dat de meeste autoos met 5 versnellingen deze toeren maken. mijn vorige auto (toyota corolla. luna 2009)ook een 1.6 zat ook op de 3800 toeren bij 120 en mij c4 ook. met het verbruik valt het ook mee. maar om daar een echt oordeel over te hebben, moet je minimaal een paar duizend kilometer gereden hebben. Ik ben nog steeds zeer tevreden en ik blijf het een mooie auto vinden. prijs kwaliteit is prima in orde.
update
na 2 jaar de dacia duster te rijden, kan ik zeggen dat dat zeker niet tegen valt.ook al gebruiken we hem vooral voor korte ritjes. maar deze zomer zijn we er voor het eerst mee naar tsjechie gereden en dat viel me zeer mee.de rit verging zeer soepeltjes en ook op de duitse snel weg, kon hij goed meekomen. maar bij 160 hield het wel op. wat natuurlijk meer als voldoende is. met een volgeladen auto. Het verbruik is bij deze snelheid niet heel zuinig natuurlijk.het comfort was zeer goed, veel ruimte voor bagage en achterin konden de kinderen lekker hun filmpje kijken of slapen, met hun knuffels en kussens bij zich. ook in tsjechie op de gewone wegen hield de dacia zich erg goed.Bij mijn vorige autoos zei ik altijd, dat je in tsjechie vanwege de slechte wegen een terrein auto nodig heb.Nou de dacia voldoet zeer goed.In de twee jaar heb ik hem een keer naar de garage gebracht,voor een grote beurt. kosten 190 euro.Ik weet dat ze het liefst willen dat je elk jaar gaat, maar voor 5000 km vindt ik dat onzin, helemaal als je het over een nieuwe auto heb.De gratis blauwe lak houd zich ook zeer goed.ik heb nog nooit zo weinig krasjes op mijn autoos gehad. Alles bij elkaar nog steeds tevreden.ik zeg af en toe wel eens tegen mijn gezinnetje van zullen we weer eens een andere auto kopen, maar dan krijg ik een hele harde nee te horen, omdat de auto hun zo goed bevalt. dus heb ik maar aan de buitenkant wat dingen verandert en een navigatie met scherm ingebouwd. ziet alles er toch net weer anders uit. de bekleding van de stoelen is ook nog steeds netjes, geen slijtage of lelijke plooien.Eigenlijk is er gewoon niets mis met deze auto en zal ik hem nog steeds aan iedereen aanraden die niet overdreven veel wil betalen, voor een zeer ruime auto.