Citroën Xantia Break 2.0 HDI 110pk (1999)
Uitvoering | Xantia Break 2.0 HDI 110pk |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze auto rijdt echt supercomfortabel. Ik ben een vrij lang persoon 1 m. 94 en ik kan me uit de Renault Scenic die ik hiervoor had (met aangepaste stoel) niet herrineren dat ik zo fit uit de auto stapte na een lange rit van 8 of 900 km. Er is echter wel 1 groot minpunt en dat is de hoogte van de auto. Als je uit de auto wilt moet je echt klimmen, en andersom moet je je erin laten vallen. Binnenkort ga ik deze wagen ook als caravantrekker gebruiken en van iedereen hoor ik dat de auto hiervoor absoluut power genoeg heeft. Ik hoop het maar want daar heb ik hem voor gekocht.
Helaas blijkt dit wel een dure auto te zijn in onderhoud. Ik noem maar even wat dingen. Veerbollen en 2 banden ruim EUR 800,00 (dealer), laatste stuk van de uitlaat vervangen EUR 275,00 (De Sprint) De cruise control (destijds door de dealer ingebouwd) kapot, reparatie kost minstens EUR 300 tot 400. Nog niet laten doen want de centjes waren op.
Verder veel problemen met electronica in de auto. Olieniveau lampje dat spontaan dol wordt, Airbag lampje dat continu blijft branden na het starten (dealer heeft het geconstateerd maar kan niks vinden) kortom wat onderhoud betreft was de Renault goedkoper, maar wat rij eigenschappen en rij plezier betreft verslaat deze de Renault op alle fronten.