Citroen ë-C3 Comfort Range You (2025)
Uitvoering | ë-C3 Comfort Range You |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
readtrip gemaakt
Review Citroën ë-C3 – Roadtrip Nederland – Italië (3.910 km elektrisch)
In juli 2025 hebben we met onze Citroën ë-C3 een prachtige roadtrip gemaakt van Sint Philipsland (NL) naar Rome (IT) en terug. In totaal hebben we 3.910 km gereden. Dit was een echte vuurproef voor de auto – en hij heeft zich uitstekend bewezen.
Comfort
We reisden met vier personen en bagage (vier tassen en een koeltas). Ondanks de lange ritten zat iedereen comfortabel. De stoelen boden ook op dagen van 400 km of meer voldoende steun. Voor een compacte EV was het comfort verrassend hoog, zelfs in warme omstandigheden.
Prestaties
De route voerde ons via België (Strépy-Thieu), Luxemburg (Reuler), Frankrijk (Straatsburg) en de bergen van Zwitserland (Unterschächen) naar Italië. Daar reden we door de Gotthardtunnel en kwamen we via Terre del Reno aan in de omgeving van Rome (Sacrofano/Monte Sacro Alto). Onderweg bleek de ë-C3 zeer zuinig, stabiel in de bergen en vlot genoeg bij inhalen. Zelfs de bergpassen leverden geen problemen op. Alleen het Italiaanse verkeer zelf was soms een uitdaging – maar de auto hield zich perfect.
Betrouwbaarheid
We hebben onderweg geen technische problemen gehad. Laden ging overal soepel: in Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Italië waren voldoende laadpalen beschikbaar. Het enige kleine puntje was dat het infotainmentscherm een keer oververhit raakte na lang stilstaan in de zon. Verder geen storingen of waarschuwingen.
Kosten
De totale laadkosten bedroegen ongeveer €400,-. Voor bijna 4.000 km is dat bijzonder gunstig, zeker gezien de hoge brandstofprijzen in Frankrijk en Italië.
Route en ervaringen
België: Strépy-Thieu (scheepslift)
Luxemburg: Reuler (overnachting)
Frankrijk: Straatsburg (overnachting)
Zwitserland: Unterschächen (overnachting, bergen)
Italië: Terre del Reno (overnachting), vervolgens Rome (Sacrofano / Monte Sacro Alto, 3 nachten verblijf), daarna Pisa en Rossiglione (Ligurië)
Frankrijk (terugreis): Saint-Alban-Leysse, Beaune, Saint-Denis (Parijs), Berles-au-Bois
Nederland: terug naar Sint Philipsland
Overal verliep laden zonder stress. Zelfs in grote steden als Rome en Parijs was het goed te doen door slim te plannen en soms OV te gebruiken.
Conclusie
De Citroën ë-C3 is een betrouwbare en comfortabele reisgenoot gebleken. Hij combineert comfort, zuinigheid en betrouwbaarheid met lage kosten. Deze roadtrip van bijna 4.000 km is zonder problemen verlopen en we zouden hem zo weer maken met dezelfde auto. Een perfecte vakantie-auto, ook voor lange afstanden.
PRIVATE LEASE Citroën C3
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Citroën C3 1.2 PureTech Plus 83pk | Climate Control | Airco | navigatie | Cruise Control | Parkeersensoren Achter | LED | Apple Carplay/Android Auto
- 2024

Citroën C3 1.2 PureTech C-Series
- 2023

Citroën C3 Plus | Boordlader 11kW - 3 fasen | Dagrijverlichting | Koplampen met ECO LED verlichting
- 2025