Citroën DS3 THP 155 Sport Chic (2010) #2

Citroën DS3 THP 155 Sport Chic (2010)

UitvoeringDS3 THP 155 Sport Chic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2018

Citroën DS3

Toen ik net een maand 18 jaar was en mijn rijbewijs had, had mijn oom een autotje over, een Mazda 121 uit 97 voor €500 was hij voor mij.
4 jaar lang 60.000 (zo goed als) probleemloos mee rond gereden, maar september 2018 begon het toch wat te kriebelen, vrienden van mij kochten steeds fatsoenlijkere auto's en ik had nog steeds die Mazda die je nog moest aanslingeren.

Dus ging ik opzoek naar iets nieuwers met meer luxe.
En ik zag vlak bij mij in de buurt een Citroën DS3 staan met alles erop en eraan zelfs de beroemde en beruchte 1.6 THP.
Ik wist dat dit niet de beste motor was die PSA ooit heeft gebouwd, maar de beste man die hem mij verkocht garandeerde mij: "hier krijg jij geen gezijk mee" wat best een sterke claim was want de auto kwam uit Duitsland en had geen onderhoudshistorie.

Dus ik heb de auto gekocht en inderdaad geen noemenswaardige dingen gehad hij verbruikt wel wat olie maar alles binnen de norm, heb hem preventief intern laten reinigen en een onderhoudshoudbeurt gegeven voor de vakantie.
We zijn nu bijna een jaar en 10.000 verder en ik heb nog plezier van elke kilometer.

Maar ik zou iedereen die een auto met THP motor wil aanschaffen als advies meegeven: kijk even in de onderhoudshistorie en ga er goed mee proefrijden, want niet iedereen heeft net zoveel geluk als ik

Even een kleine update van Mei 2020.

Auto bevalt nog steeds super, alleen moest er tijdens zijn laatste onderhoudsbeurt een nieuwe uitlaat onder van voor tot achter toen was de liefde eventjes bekoeld maar toch even "de beurs getrokken" en nu rijd hij weer als n zonnetje

Afscheid

Toen was het toch echt zo ver, tijd voor wat anders.

Hoewel ik helemaal niet opzoek was naar wat anders viel mijn oog op een Alfa Romeo Giulietta uit 2019 met 26.000 op de teller.
Ik met de verkoper aan de praat geraakt en voor ik het wist was ik verkocht, was ik de DS3 beu? Nee dat niet, maar na 11 jaar levenservaring en een THP motor die al ruim 126000 gelopen had begonnen er wat gebreken op te spelen.

Ik kreeg voor deze nog redelijk wat terug dus hè, ach je leeft maar een keer en je moet niet vergeten te genieten