| Uitvoering | DS3 e-HDi 70 Chic |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 43.000 km |
| KM-stand laatst | 183.000 km |
Na 140.000 km in bezit, nog steeds superblijk
Auto particulier gekocht in 2012 met 40.000km op de teller.
Inmiddels 183.000 en netjes elke 15.000 olie (castrol) en filters vervangen. In 2019 de distributieriem (leeftijd) vervangen en op een set verse koppelingsplaten na geen enkele tussentijdse reparatie, storing of probleem gehad. Mijn vrouw rijdt deze auto voor woon werk, bijna uitsluitend snelweg op cruisecontrol, we tanken vanaf dag 1 Totall Excellium premium diesel en het verbruik zit (echt waar) op 1:24. Ja het is een diesel, maar loopt supermooi, is enorm betrouwbaar en door zijn zuinigheid, ondanks de MRB van 90 euro p/mnd gewoon nog hartstikke rendabel en aantrekkelijk om hem nog 100.000km te houden. Icm Vredestein Quatrac banden fijne rij eigenschappen en uiterlijk blijft ook tijdloos. Interieur geeft geen enkel slijtagespoor en autolak blijft netjes en strak. Kortom superfijne auto, lage onderhoudskosten en zeer betrouwbare techniek Ik poets de auto 1x per jaar machinaal en breng dan een lakpantser aan, dit komt het uiterlijk uiteraard ook ten goede.
Ik zou het het liefst nog eens van die 3D led achterlichten op monteren, echter worden deze maar niet goedkoper na al die jaren….
Roetfilter blijft door de premium diesel nog in goede staat en uitstoot bij de APK ook altijd complimenteus laag.