AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 So Chic (2012)

Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 So Chic (2012)

UitvoeringDS3 1.6 e-HDi 90 So Chic
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste gedachtes...

• 500 km

De eerste KMs gereden, een erg fijne auto, het beeld van Franse auto's is veranderd! Dit is nog maar een eerste review, dus het algehele beeld is van de eerste KMs...

Wat ben ik positief, reacties van mensen trouwens ook! Ze kijken je na, ze lopen langs draaien zich om, vragen wat het is, heeft Citroën een nieuw logo, alleen maar positief!

Het rijcomfort t.o.v. de Leon is "anders" wennen maar zeer plezierig! Ik heb redelijk wat auto's gehad, begonnen met Volvo's, VW en Seat, maar toch de overstap op een Fransoos gegokt. Uiteraard wel redelijk onderzoek gedaan.

I.v.m. zakelijk overwegingen moest het een 14% bijtellings-model worden die in 2011 nog "aangeschaft" moest worden. Daarbij waren m'n eisen sportief, mogelijkheden en niet te standaard. Dat is allemaal gelukt met de DS3!

Het verbruik was niet een eerste punt van aandacht, maar mooi meegenomen. De Leon stond op papier voor 1 op 19,6 mijn verbruik lag rond de 1 op 15,4. Gezien de 1 op 27,8 met de DS3 verwacht ik veel, al lijk ik nu rond de 1 op 19 te komen...

Ik heb een aantal specifieke aanpassingen laten doen : Spiegelkappen geel, velgen zwart met gele naafdop, dashboard geel. Ik vond zelf het pianolakzwarte dashboard saai, door het geel is het heel speels geworden en sluit het aan bij het uiterlijk. Ook de velgen perfecte combi (dit zijn gespoten Ashera velgen). De winterbanden komen op de stalen velgjes.

pluspunten:
- Ondanks het kleinere blok dan de Leon geeft het een pittigere indruk.
- Leren sportkuipjes, dus bewegen doe je niet in de bochten.
- De wegligging is goed, wennen aan elektrische-stuurbekrachtiging.
- De ruimte voor is meer dan je op het eerste gezicht denkt.
- Bediening van knoppen prima!
- Afwerking voor.
- Geluid tijdens het rijden zeer stil!
- Reacties om me heen! Men vind het een mooie auto, ik val op!

Minpunten:
- Garage kon een paar dagen eerder leveren, maar bleek veel niet goed te hebben gedaan met de aflevering (spoiler miste, spiegels niet goed gespoten, etc.).
- Audio niet zuiver en rijk, heel duidelijk verschil, ik stapte over van Leon naar DS3 en dat was even slikken. Ik heb het geavanceerde pakket wat ik niet in de Leon had (als ik dit wist voor het geld, had ik deze uitbreiding niet gekozen) in de toekomst dit maar aanpassen.
- Afwerking achterin bij passagiers, erg plastic look beetje jammer naast een bank van leer.
- In en uitstappen achter is voor passagiers niet heel handig.
- Verbruik (al had ik gelezen dat ie niet perfect hierom was, en daarbij mijn sportieve rijgedrag).

6,5