Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 So Chic (2012)
Uitvoering | DS3 1.6 e-HDi 90 So Chic |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Citroen DS3 1.6 e-HDI 90 So Chic
Alhoewel ik de auto nog maar een week in mijn bezit heb, wil toch alvast een eerste indruk geven.
De auto rijdt prima. De wegligging is uitstekend en ik heb ook heel wat bekijks. Ik heb sinds ik deze auto heb constant mensen die naar mijn auto kijken. Iedereen vindt het een mooie auto. De afgelopen dagen werd er ook vaak gevraagd welk merk het is. Of ze kwamen met de opmerking; heeft citroen een nieuw logo? Of mensen die voor je auto gaan staan er erin willen kijken. Erg grappig allemaal.
Ik merk dat de auto best zuinig is. Ik heb tot nu toe een gemiddelde van 4,7 liter op de 100 km. Dat vind ik prima voor de eerste 400 km. ik merk wel dat je vroeg moet schakelen. Het max koppel ligt nl. al beneden de 2000 tpm. En dan is hij ook het zuinigst. Als je boven de 2000 toeren komt, dan zie ik dat het verbruik snel gaat oplopen. Dus als je bij de 2000 toeren bent, dan moet je gaan schakelen. De auto is volgens mij dan het snelst en het zuinigst. Ik moet nog even oefenen.
Over een aantal weekjes kom ik weer met een update. Eens kijken hoe het me dan is vergaan. Uiteraard ben ik nu zeer tevreden. Hij doet niet onder voor de Audi A3 1.6 diesel sb van 2010, die we ook in ons bezit hebben.
Citroen DS3 e-HDI 90 So Chic
Nu ik deze auto 5 maanden in bezit heb kan ik iets meer vertellen over de auto.
De auto rijdt fantastisch. Ik let niet meer op het verbruik, maar die is nog steeds prima. Hij doet 4.6 liter op de 100 km sinds dat ik hem gekocht heb.
pluspunten zijn:
- Hij is vlot en hij rijdt erg comfortabel.
- De stoelen zitten perfect.
- De radio, de navigatie en de automatische klimaatregeling doen het prima.
- De wegligging is goed
- De ruimte in de auto is meer dan je op het eerste gezicht denkt.
- Alle knopjes zitten op de goede plek. De bediening is zeer eenvoudig.
Minpunten:
- Het plaatwerk is dun. Voorzichtig, want je hebt zo een klein deukje.
Al met al een perfecte auto. Ik rij elke dag lange ritten met deze auto en kom altijd uitgerust over. Als je hem uiterlijk erg mooi vindt, dan gewoon doen.

Citroën DS3 1.2 VTi 82pk So Chic Navigatie | Cruise & Climate control | Parkeersensoren | Bluetooth bellen & muziekstreaming | 4 Seizoensbanden
- 2013

Citroën DS3 1.6 e-HDi So Chic | Nette Staat | Hifi Premium | Navigatie | Climate control | HIstorie | Orig. NL | Cruise | NAP |
- 2011

Citroën DS3 Cabrio 1.6 VTi So Chic