Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 Business (2012)
| Uitvoering | DS3 1.6 e-HDi 90 Business |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 150 km |
Mijn eerste rit
Mijn zakelijke auto overgeheveld naar privé mede vanwege de privé kosten van de bijtelling was het tijd om naAr iets anders te kijken. Voorwaarde was een bijtelling van 14 %. Nadat ik een proefrit gemaakt had met een mito en daarna met een ds3 was de keuze snel gemaakt. De DS3 met een 1.6 diesel motor is veel pittiger en sneller dan de mito. Je hebt niet in de gaten dat je in 14% (lees geknepen) auto te rijden.
Mijn vrouw en kinderen hebben de kleur bepaald . Griss shark met een zwart dak. Vandaag opgehaald en het eerste ritje achter de rug. Wat ons opviel: wat hele complete auto in deze uitvoering. De enige optie waarvoor ik heb gekozen zijn de sportstoelen. Wat zitten ze geweldig. Verder standaard: autom airco, lichtmetalen velgen, navigatie, hifi systeem, cruise control etc.etc. De eerste rit zit erop. De wagen is lekker pittig en stuurt strak. Verder is de wegligging erg goed en sportief hard geveerd. Het enige wat wat tegenvalt is de bediening van de handrem als de armsten naar beneden is. Verder is de ruimte op de achterbank beperkt. Voor ons is dat geen nadeel. Ik zit er bijna altijd alleen in. Als we met zijn allen gaan, pakken we onze andere auto (Volvo). Het is natuurlijk veel te vroeg voor echte review met zo weinig km. Over enkele maanden meld ik me weer. Binnenkort komen de foto's.