Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 95g So Chic (2011)
Uitvoering | DS3 e-HDi 90 So Chic |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De DS3 !
Ik heb mijn DS3 nu een dikke 3 maanden met ongeveer 6000 km op de teller. Hiervoor heb ik 3 Nissan’s Primera gereden. Totaal een jaar of 11 bij elkaar. Was op zoek naar een andere auto: leuker, goedkoper (geen bpm ed), kleiner (ik rijd er doorgaans alleen of soms met zijn tweeen in). Auris (saai) Insight (plastic). Maar goed, ondanks dat ik niet echt veel met auto’s had, was ik op slag verliefd op deze DS3. Wat een leuke auto, zeg!
Positief:
* dit is mijn eerste diesel, altijd benzine gereden. Is heerlijk stil (nogmaals geen vergelijkingsmateriaal). Pit zat. Ben een rustige rijder (cruise control) en af en toe gaan we uit spelen! Dan is de DS3 heerlijk fel (gewoon even niet op die schakelindicator letten!).
* Zeer goede wegligging (oprit A1 naar de A6 kleeft de auto op het asfalt). Is wel iets harder geveerd. Maar dat is ook wel leuk. In ieder geval niet nadelig.
* ondanks mijn grote postuur zit die prima. Had wellicht iets langere zitting in gemogen. Bediening instrumenten prima (cruise control bv werkt heerlijk)
* MyWay ben ik toch wel positief over. Gebruik het niet bijzonder veel. Maar werkt goed. Citroen had alleen wel iets meer aandacht mogen besteden aan de uitleg hiervan. Ik ben best wel behept met electronica maar ik weet nu nog niet wat een geoptimaliseerde route is?
Heb een HiFi Pack. Zit prima geluid in. Heb wel gemerkt dat het ook wel afhankelijk is van de bron die je gebruikt.
* Algeheel interieur: ziet er prachtig, sportief uit
Negatief:
* Jammer dat je de IPod niet via USB aan kan sluiten. Die AUX onder handrem vind ik niet echt handig. Althans daar ligt de Ipod nu.
* de achterstoelen gaan niet geheel plat. Als je veel wilt meenemen is dit niet handig.
Verbruik: ik zit nu gemiddeld op 1:21,7 met 80% snelweg. Ben ik zeer tevreden over. Je merkt dat de auto boven de 100 meer gaat verbruiken. Wil je de 1:27 halen zoals door de fabrikant is beloofd, zul je constant 80 in zijn 5 moeten gaan rijden. Niet echt realistisch. Bovendien echt rijden is gewoon veel te leuk met de DS3.
Kortom, mijn eerste Citroen. wat een plezier, wat een rijgenot en wat een mooie auto!
Nog steeds happy
Nu bijna krap 1 jaar in bezit. Eerste beurt gehad. Geen specials.
Vind het nog steeds een feestje om in deze auto te rijden. Met zomerbanden toch wel wat meer wegligging dan met winterbanden. Verbruik ook iets hoger met laatste. Gemiddeld 1:20.4. Vind ik netjes (met mijn rijstijl)
Nadeel? Dat het stuurwiel niets iets meer naar je toe gehaald kan worden. Met mijn postuur (1.92) kan ik daardoor de stoel net niet ver genoeg naar achteren plaatsen.
Geen minuut spijt