Citroën DS3 1.6 e-HDi 90 95g So Chic (2011)

Citroën DS3
Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3Citroën DS3

UitvoeringDS3 1.6 e-HDi 90 95g So Chic
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Stoer kereltje

Ik ben sinds 2½ week in het bezit van deze Citroen DS3 en ben nog helemaal in mijn nopjes. De kleuren zijn Thorium grijs met een Carmen Rouge dak. Tegelijkertijd smaakvol en sportief. Verder alle opties, inclusief rood-leren bekleding.

Ik heb me voorgenomen om rustig te rijden en het benzineverbruik te minimaliseren (bij 2000 toeren opschakelen; op de autoweg 100 km/h; gedisciplineerd stop & go gebruiken voor het stoplicht).

De eerste 1800 km heb ik 1:22 gereden (niet alleen autoweg), terwijl hij hiervoor dienst deed als demowagen.

De luxe gadgets zijn heerlijk: automatische ruitenwissers (wil niet meer zonder), parkeersensoren en natuurlijk het volledig geïntegreerde navigatiesysteem, bluetooth carkit, hifi, boordcomputer. Daarnaast is ie behoorlijk stil. Het systeem is makkelijk te begrijpen en te bedienen (ook vanaf het stuur). Nadeel vind ik de draaiknop waarmee je door het hele alfabet(navigatie) en de adressenlijst (telefoon) moet. Ik heb zo'n 200 telefoonnummers erin staan, dus dat is geen doen (en ook zeker niet veilig).

Ik vind hem prettig rijden. Natuurlijk wat sportiever/stugger dan mijn vorige auto (Mazda Xedos 9). Ondanks de zuinige motor heb ik altijd voldoende vermogen (over), doordat het maximale koppel al bij 1750t ligt. Ik vind het een stoer kereltje en krijg ontzettend leuke reacties vanuit mijn omgeving.