Citroen CX 2000 Athena (1980)

Uitvoering | CX 2000 Athena |
Bouwjaar | 1980 |
Jaar van aanschaf | 1989 |
maximum comfort
Een hopeloos trage slome auto maar zoveel comfort zal vermoedelijk nooit meer worden geleverd!!!!
De Athena was de luxere uitvoering, de Reflex de instapper. Athena had 5 versnelling in tegenstelling tot wat Autoweek automatisch invult!
Als je 'sochtends doodmoe instapte en 'savonds na 800km uitstapte, dan was je volkomen uitgerust.
Hij was (Zij?) weliswaar traag maar dat gaf niets want hoe langer de rit duurde hoe langer men van het ongekende comfort kon genieten :-)
De roest nekte hem echter; ik begon mij te erg te schamen en moest hem wel wegdoen...Alleen de aluminium motorkap en achterklep roestten niet (logisch) en al het andere roestte als een bezetene.
bijna vergeten!!
De pistoolhandgrepen!!
Om de deur te openen moest je de deurgreep beetpakken en dan voelde je met je wijsvinger een ring welke je als bij een pistool naar je toe moest trekken om de deur open te maken. Op het oog was helemaal niets te zien (behalve helaas de dopjes waar de deurzwengels zaten bij de Reflex-uitvoering) waardoor de meeste passagiers bij de eerste 'uitstap' nogal in paniek konden raken. Eenmaal bekend met het systeem waren ze er dol op.
En dan de grote asbak welke bovenaan de middenconsole zat (daar waar nu het enorme tablet van Tesla prijkt)
Op kampeervakantie mijn kussen vergeten maar geen nood, de hoofdsteun was zo lekker zacht dat ik die als kussen kon gebruiken.
Contactsleutel zat trouwens links en iemand vertelde mij dat dat bij sportauto's normaal is maar dat was de CX Athena dus bepaald niet!