Citroën C1 1.0i Ambiance (2010)
Uitvoering | C1 1.0i Ambiance |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Klein maar fijn en echt zuinig.
Op 26-03-10 konden wij onze C1 ophalen bij de dealer.Het was een 5 deurs ambiance met als opties airco-hoedenplank met xtra speakers-dashboardkastje-grismetalic lak en een jaar extra verzekering.Dus toen we de showroom verlieten toch ruim 12000 euro lichter.De eerste indruk was positief met een lekkere driepitter roffel.En nu na 8000 km hij is echt zuinig,gemiddeld 1 op 18,5.Min;benzinemeter-weerspiegeling in voorruit-stoelcomfort.plus:loopt als naaimachientje-super zuinig-redelijk vlot.
Wel een eigenaardig voorval gehad, na een week [+- 250 km gereden] reed ik s nachts de coentunnel uit en de motor sloeg zomaar af geen controlle lampjes meer op het dashboard, alles dood.Ik kon gelukkig uitrijdend de vluchtstrook bereiken en daar stond ik dan,balend als een stier.Ik heb toen opnieuw gestart en alles was weer goed, en tot op de dag vandaag geen last meer gehad.Al met al een een kleine grote auto
17000 km gereden.
Na 15000 km zijn eerste servicebeurt [Dijkstra Lelystad] kosten 188 euro inclusief nieuw pollenfilter. En bij de bandenboer [Robeo] 4 Fulda winterbanden voor 220 euro,dus de kosten om weer veilig te overwinteren viel wel mee.Voor de rest probleemloos gereden.Het verbruik met winterbanden
is iets hoger[1 op 17]maar met deze sneeuw rijdt het wel top.Toch enige min-
puntjes in deze barre winter;binnenverlichting alleen op bestuurdersdeur-geen spiegelverwarming-elektrische ramen vriezen constant vast-wanneer je de achterklep opent loopt het water precies in de extra speakers in de hoedenplank.Voor de rest toch nog steeds tevreden over deze 17000 km.