Chrysler PT Cruiser 1.6i Classic (2006)

Chrysler PT Cruiser
Chrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT Cruiser - interieurChrysler PT Cruiser - interieurChrysler PT Cruiser - interieurChrysler PT Cruiser - interieur

UitvoeringPT Cruiser 1.6i Classic
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

De auto heeft zijn charmes. Je moet er van houden of je vindt het niets.
Tot nu toe voldoet hij boven verwachting. Er wordt in andere reviews geklaag over de korte zittingen, maar als je je stoel goed instelt heb je daar geen last van. Dit kan allemaal elektrisch en dan zit je als een vorst.

De auto rijdt als een echte Amerikaan en is gewoon heerlijk om me te cruisen. Zelf heb ik een 1.6 motor en die is sterk genoeg. Het is een hoge toerenmotor, maar als je je daar op instelt kun je er heel rijk mee rijden.

De auto heeft leuke gadets. Bijvoorbeeld een picknick plank. Dit is de gewone hoedenplank maar deze kun je verstellen en een pootje uitklappen.
Aan het dashboardkastje zit een beugel wat je een beetje en Jeep idee geeft.
Verder zijn er wel drie 12v contacten in de auto wat altijd makkelijk is.

De spiegels en stoelen zijn elektrisch verstelbaar en dat alles is standaard.

Het dashboard is zeer fraai en totaal anders dan de meeste standaard auto’s. Daarnaast komt de kleur van de auto terug in het interieur. In mijn geval dus blauw.

De meters zijn goed afleesbaar. De radio heeft een goed geluid en dat voor een standaard installatie 6 boxen. De airco werkt zeer goed in no time alles ontwasemd of een heerlijke temperatuur in de auto. Een ander voordeel is dat je elk ventilatiegat separaat kun dichten.

De auto is een markante verschijning. De facelift heeft de auto goed gedaan waardoor vooral de neus en het dashbord zijn verbeterd.

De rij eigenschappen zijn zeer goed.
De auto geeft een veilig gevoel en rijdt heerlijk. Ook is er weinig geluid hoorbaar. Het is een stlle auto ook op de snelweg.

De ruimte in de auto is heerlijk. Iedereen zit ruim. Verder kunnen de stoelen er eenvoudig uit al zijn ze wel zwaar. Hierdoor onstaat er een grote ruimte wat ideaal is met bijvoorbleeld klussen en verhuizen.

De laadruimte zonder het inklappen van de stoelen is grooot genoeg om bijvoorbeeld de hond (een bouvier) mee te nemen. Hij zit of ligt prinsheerlijk en je hebt er geen last van. Een hondenrek is zelfs overbodig gezien de hoogte van de stoelen.

Zijn er ook nadelen.
Ja de auto heeft een grote draaicirkel, maar als je daar op instelt dan is het geen probleem.

Het zicht naar achteren is niet altijd goed. Je moet even wennen aan de maten van de auto. Maar als je het door hebt dan is ook dit geen probleem meer.

En de kosten vallen mee. Met de Chrysler dealer weet je van tevoren wat onderhoud kost. De aanschafwaarde in ogenschouw nemend en de uitrusting, dan kan ik niet anders zeggen dat de auto zeer goed presteert.

Helaas komt het in de verkoopaantallen niet terug, maar de auto blijft dan gelukkig wat exclusiever.

Over de problemen kan ik kort zijn. Tot op heden nog niets zoals het ook hoort bij een nieuwe auto.

Over de ervaring inzake de dealer een pluim. Voor de eerste 5 jaar gratis haal en breng service voor de auto met gratis vervangend vervoer.
Daarnaast 5 jaar lang gratis wassen in hun wasstraat.

Verder een week gratis een vervangende auto gehad, omdat ik autoloos was en de nieuwe auto er nog niet was. Hiervoor mijn complimenten.

9,5