BYD Seal U DM-i AWD Design (2025)

BYD Seal U DM-i AWD Design (2025)

UitvoeringSeal U DM-i AWD Design
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Importauto opgehaald

• 150 km

Vrijdag de 13e de auto opgehaald. Betreft een importauto met bouwjaar augustus 2025. Slechts 150 kilometer gereden. De app werkte direct, de drama verhalen die ik hierover las blijken niet in alle gevallen van kracht. De auto is groot en zeer luxe. Hij rijdt heel comfortabel, maar deint nogal. De sportstand maakt wel verschil. Het vermogen is indrukwekkend, maar voor sportief rijden is de auto niet gemaakt. Hoewel het infotainment systeem indrukwekkend is, heb ik na 200 kilometer al de nodige opmerkingen. Dit betreft vooral het personaliseren, dit valt in de praktijk wat tegen. Hierbij de aantekening dat mijn voorkeuren wat specifiek zijn. het scherm is groot, maar word in de 'home' stand slechts voor een heel klein gedeelte gebruikt. boven de onderste pictogram balken staan een aantal 'widget' clusters. Alleen de muziek cluster is handig omdat je door een enkele klik een dropdown krijgt van de mogelijkheden. Ik zou op de overige clusters dingen willen toevoegen of verwijderen. Ik ben bang dat dat niet kan, of ik heb dat ondanks het kijken van 15 filmpjes op Youtube - en zelfs het lezen van de gebruiksaanwijzing- nog niet kunnen vinden. De 'split screen' functie is veel te beperkt (alleen navigatie en Spotify) en bepaald niet intuïtief. Qua rijden valt de regenereer stand mij erg tegen. Ik kom uit een Opel Grandland waarbij bij gas loslaten een gevoel optrad van 'afremmen op de motor'. Dit is bij deze auto volledig afwezig waardoor je voor je gevoel vaker dan gewenst de rem aan het bedienen bent. De elektrische actieradius valt nog moeilijk in te schatten, maar de 70 kilometer lijkt eerder een wens dan realiteit. Aanbevolen word echter om in het begin vooral in de hybrid modus te rijden, dus vandaar moeilijk in te schatten. Welke stand je ook kiest, de auto is vreselijk stil. Ben benieuwd hoe ik over een paar maanden over de auto denk. Ik zie ze eigenlijk nog niet zo vaak rijden, en het BYD forum Nederland voelt als een eenzame plek die wel wat lotgenoten en ervaringsdeskundigen kan gebruiken.

PRIVATE LEASE BYD Seal U