BMW i3 60Ah Range Extender (2015)

BMW i3 60Ah Range Extender (2015)

Uitvoeringi3 60Ah Range Extender
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2023

Eerste review

Vanaf februari 2023 in ons bezit. We hadden een tweede auto nodig voor ons werk. Na wat wikken en wegen gekozen voor de BMW i3. Een wat ondergewaardeerde auto in het elektrische segment. Elektrisch rijden had ik al ervaring mee (Opel Ampera) en dat beviel goed. Mijn mening is dat teveel mensen zich blind staren op range. Heel veel ritjes zijn korter dan 100km. En dat is weer gebleken met deze BMW. We rijden meer dan 95% elektrisch. Thuis kunnen we laden (gewoon via een buiten stopcontact). Door een variabel energie-contract en zonnepanelen kan ik het zo uitmikken dat we laden op de goedkoopste momenten. Verder zit er in deze auto ook nog een range extender, dus je kunt altijd door. De range extender is een motorfiets motor die de accu weer gaat laden.
Dan het rijden. Poe, heerlijk. Super pittig (in 7 sec. op de 100) en op de eerste meters bijna onverslaanbaar. Verder is het een compacte auto die echter (zeker voorin) niet zo voelt (veel ruimte voor je). Qua interieur zit er alles op en aan: leer, stoelverwarming, Harman Kardon installatie etc. Dus het voelt luxe aan. Zoals gezegd is het kleine auto en dat merk je vooral aan de wendbaarheid en uitmuntede draaicirkel. Kortom, een fijne auto die denk ik wat meer aandacht verdient. En o ja, onze andere auto is een Dacia Logan op LPG. Daar kunnen we altijd de lange afstanden mee doen. Ook een fijne auto trouwens en veel goedkoper auto rijden dan met de Dacia lukt bijna niet.