BMW 730i-V8 Executive (1994)
Uitvoering | 730i-V8 Executive |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 1994 |
bmw BETERE MOTOR WERK
Na diverse auto's maar ook bmw's een 730 aangeschaft m'n vorige 518 en daarvoor 2002 plezierige rijervaringen mee beleeft maar helaas slechte mechanische eigenschappen. De 730 met haar dubbele beglazing en een stille V8 en een zeer comfortabele wegligging was de beleving niet veel beter. Freude am Fahren: een lang lopende slogan van BMW maakt ook deze BMW niet waar in mijn ogen. Freude maar niet na het fahren.
BMW maakt rijden wel enerverend en indrukwekkend. In Duitsland is rijden met de 730 op de autobahn een super ervaring vooral boven de 6000 toeren. Su8per wegligging maar verder.... zelfde als de gele 2002 uit 77 en de 518 uit 85. Beleving in de jaren 70 heb ik wel gehad met de Triumph spitfire de Alfa sud 1500 QV en de Alfetta 2000 GT maar niet met de BMW. Ik heb veel auto's gereden en ook nog steeds zo'n 16 tal in mijn bezit. Wil je ze bekijken of er over praten dan kan dat altijd. Sommige zijn zeer belevenswaardig en vol avonturen andere zijn saai en laten mij achter zonder enige indruk. Dat wil niet zeggen dat jij deze auto's saai vindt of dat ze op jouw geen indruk maken. Ontwerpen zijn smaakbepalend en voor iedereen is een ontwerp weer anders. Voor mij zijn sommige auto's heel trouw gebleken maar hebben weinig indruk gemaakt qua beleving. Mijn Mercedes CLK 230 Compressor lijkt heel wat en was zeer betrouwbaar. Gekocht in 2008 met 80.300 km van eerste eigenaar en had een bouwjaar van 1997, met slechts één probleem in 5 jaar tijd van 300 euro (de waterpomp). Verder nooit geen enkel mankement. Net als de C230 uit 1996 of de oersaaie E 200D uit 1994. Zeer degelijke auto's zonder problemen. De C230 op gas waarbij alleen de landia LPI het begaf en problemen met de bedrading van de accu aan het chassis maar verder probleemloos. De 200 D gereden met meer dan 350.000 km, gaf alleen veelvuldig storingen met lampjes en bedrading maar verder probleemloos en saai. De BMW's daarin tegen reden enerverend. De 2002 ging regelmatig over in slipstream en je kon met de handrem heerlijke rondjes maken. De 518 reed zuinig op LPG tot dat de kop het begaf en gereviseerd moest worden bij 215 000 km.
Bijgebleven zijn mij blauwe Volvo V70 met een ongelooflijke geluid en geweldig rij gedrag, zelfs met 370.000 km. Beter dan mijn witte Volvo 850 2.5 ltr maar met lekkende oliekeerringen. Super ervaringe met opgestoken duimen beleeft met mijn Jaguar 3.4 S van 1967, Als 12 jarige geweldige cross en rijervarimng opgedaan in de Mini 850 bordeaux rood van 67 wat een geweldige auto, geen ruimte maar wat een pit, wel roest, slechte gelijkstroomdynamo, slechte relais en electric. Maar wat een rijplezier. Geen wonder dat BMW mini heeft overgenomen. Mijn Land rover Disco 3.9i was een dweilbak. Mijn Toyota carina 2.0d geen enkele kosten maar o zo saaaaaaaaai. De Renault 5 TL zuinig maar sloom, De Simca 1500 met veel ruimte en bruin van de roest ondanks de blauw mettalic lak, De Wartburg was een beleving wat een auto en wat een rijplezier en nog steeds in mijn bezit. De Citroen Traction avant 11 BN, Citroen 7ua, Peugot 201, Renault KZ, Rover 2200 TC en Rover 3500, de Rover P5b 3.5 wat een karakter die engelse auto's. Problemen om de 200 km maar wat een karakter. Als je een rit maakt met de Rover word je iedere keer weer herinnerd aan het feit dat het een statussymbool is een geen vervoermiddel. Met problemen onderweg om de 200 km dan weer bij een garage of een benzinepomp: En iedereen roept wat een mooie auto!! . En ik denk dan auto????, je bedoelt een stilstaand object. Door ervaring met verschillende auto's kan ik een rit maken die ik wil. Een Mercedes voor onbekommerd rijden naar duitsland. Een Citroen voor het comfortabel cruisen over de kasseien in frankrijk. Een Rover voor het beleven van het aristocratische gevoel in Engeland en de Alfa voor een enerverende rit over de autostrada naar de Toscane.