BMW 320i (2005)

BMW 320i (2005)

Uitvoering320i
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

Dit is, met uitstapjes naar andere merken, mijn 3e BMW na een Compact 316i E36 en 316i Touring E36 en tevens de beste. Mede door de sterkere motor rijdt dit echt een stuk beter.
Ik heb deze auto nu inmiddels bijna 2 jaar en nu 50.000km mee gereden. In een woord: wat een heerlijke BMW. De motor is prima, dit is nog het type met 150 pk en ook zuinig. Gemiddeld 1:15 (veel snelweg). Je zit lekker, de auto rijdt gewoon zoals een BMW moet rijden; goed. Ik vind het ook een fijn gevoel om in deze auto te rijden, je voelt je veilig en dat is belangrijk. Na de aankoop in oktober 2010 heb ik de runflat banden vervangen door gewone. Runflat vind ik echt niks. En een set 18 inch BMW style 162 eronder. De kleur vind ik ook heel apart en is eens wat anders dan zwart. Als de zon erop schijnt wordt 't een beetje aubergine. Er zit wel airco op maar geen climate control, nu mis ik dat niet echt, koud is koud. De auto is tevens 4cm verlaagd bij Henny v Doorn (Hartge) door de vorige eigenaar. Dat had voor mij niet gehoeven omdat het comfort wel iets minder is in combinatie met 18inch. Maar het staat wel mooier in de wielkasten. Naast regulier onderhoud heb ik werkelijk geen enkel makement, storing of pechgeval gehad. Gewoon starten en rijden ook met -20 en ook als ie 3 weken stilstaat. Echt heel erg betrouwbaar deze auto. Mijn volgende zal ook weer een BMW worden. Waarschijnlijk een 320d Touring of een keer een 5 serie proberen.... Als ik dan 1 puntje van kritiek moet geven: als het echt glad is kom ik in de winter met winterbanden een steile bult niet op door de achterwielaandrijving. Maar dan pak ik de TT van mijn vrouw.