BMW 316i coupe (1994) #3

Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

heerlijke wagen

De km stand bij verkoop weet ik niet meer, maar dacht zo rond 201.000

Deze auto had ik een tijd terug voordat ik naar een 5-serie overstapte.

Deze auto was de low-end instapper van het gamma. De opties bestonden uit elektrische ramen (standaard i.v.m. comfortsluiting), elektrische spiegels (standaard), mistlampen en lichtmetalen velgen.

De 1600cc 8-kleppen motor (M43)is met 102pk gewoon underpowered. Hij komt prima mee in het verkeer en met de achteraf gemonteerde sportdemper klonk het ook erg aangenaam, maar echt leuk wordt het vanaf de 323i. Het verbruik lag gemiddeld rond 1:11 waarbij gezegd moet worden dat veel ritten onder de 20km lagen.

de 225 velgen zorgen voor wat spoorgevoeligheid, meer dan 205 moet je eigenlijk niet onder het standaard onderstel leggen.

Het interieur was zo sober als de doorsnee polo, maar van goede materialen gemaakt. De bekleding voelde behoorlijk dik en stevig aan.

Aan deze auto heb ik weinig kosten gehad, ik heb de veren en schokbrekers vervangen (Monroe reflex) en de hydraulische nokkenasstoters.

De 5 die ik nu rijd is in geen velden of wegen te vergelijken met de 316i, maar op het gebied van eenvoud, duurzaamheid en onderhoudsgemak geef ik de 3-serie een 10.

vorige auto's

nissan 100nx http://www.autoweek.nl/autoreview/20463/nissan-100-nx-16-slx