BMW 120i (2024)

BMW 120i (2024)
BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)BMW 120i (2024)

Uitvoering120i
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

1,5 jaar BMW 1 serie F40

Op zoek naar een BNW i4 kom ik thuis met iets anders.

Als particulier in oktober 2024 aangeschaft bij BMW dealer van Poelgeest in Amersfoort. Nieuwprijs was 64K, maar stond te koop voor 48K met ruim 11K op de teller. Inruil van een Jeep Renegade uit 2019 met ruim 80K op de teller. Moest ruim 30K neerleggen voor deze BMW. Veel geld maar tot op heden stelt de auto mij niet teleur, behalve de huidige inruilwaarde, waarover later meer.

De 120I is uitgerust met alle opties ter waarde van 20K en een speciale kleur genaamd Urban Green. Ik vind de kleur aansprekend en onderscheidend, maar het is een kwestie van smaak.

Ervaring met dealer Poelgeest Amersfoort is ok, maar niet meer dan dat, na verkoop nooit meer iets ervaren van verkoper Pim. Dat is ook geen verplichting, maar het zegt me ook iets over de betrokkenheid van de verkoper. Die is er simpelweg nauwelijks na het zetten van de handtekening en belangrijker de betaling en oprechte interesse is er simpelweg niet en daarmee laat van Poelgeest bij mijn geen bijzondere indruk achter. Menig autobedrijf doet dit een stuk beter.

De BMW daarentegen bevalt tot nu toe heel goed, ik rij er rond de 15.000 kilometer per jaar mee inclusief een zomervakantie naar Spanje/Frankrijk of Italië. Zakelijk rij ik een hele matig gebouwde elektrische Jeep Avenger, dus deze wordt als 2e auto ingezet, maar ook om te ervaren dat er wel auto's bestaan die wat kunnen.

Problemen zijn er nauwelijks, wel is er condensvorming bij vochtig weer in beide koplampen. In mei 2025 een kleine beurt laten uitvoeren, ruim voor de geplande kilometerstand volgens het display, maar verse olie vind ik een geruststellende gedachte.

Ik ben geen auto expert, maar ben blij met de wegligging, het comfort en de kracht van deze BMW. Op de Autobahn is 160 plus geen probleem, maar lekker 80-100 rijden met een puik verbruik van 1 op 16 behoort ook tot de mogelijkheden bij ingeschakelde ecostand.

Zoals gezegd alle opties zijn er, head-up display, elektrische sportstoelen, Harman Kardon, leer, stuurverwarming, panoramadak en nog veel meer en dat is gewoon lekker. Al is er veel moois te koop, met dit vermogen, onderstel en opties kom je niets te kort.

Voorlopig dik tevreden met de BMW 120I al kijk ik stiekem wel eens naar een vervanger, maar als je een voorstel krijgt en ziet hoeveel je afschrijft dan is de keuze snel gemaakt om deze BMW nog even te behouden. Want meer dan gemiddeld 32K krijg je niet terug bij inruil. Dus de BMW blijft gezellig nog even de oprit opfleuren.