BMW 120d (2015)

Uitvoering120d
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

BMW 120D

Het is bijna tijd voor een definitief afscheid, in de zomer van 2015 hebben we onze 120 d M- sport nieuw aangekocht en verkocht in oktober 2017 echter in maart 2018 weer terug aangekocht .. , idd we zijn dus eerste en tweede eigenaar .. hoe dat zo komt zal u zich misschien afvragen? Wel in het kort samengevat; mijn vrouw miste haar wit bommetje Iefke ., ze had hem zelfs een naam gegeven,, ahum, .. en aangezien hij nog te koop stond bij de BMW dealer , onbegrijpelijk he en met 48mnd garantie was het snel beslist. Het kan soms raar lopen.. afijn ze was weer blij ! Ondertussen was er ook al een tweede 118 i bijgekomen, in een ander review vertel ik later wat meer over deze halve 6 cilinder ..

Mijn bevindingen over de 120D

Aankoopprijs van 34000 euro netto , is aan de hoge kant voor een kleine 1 serie , Het is een M-sport met als optie led-verlichting( was toen nog optie ) , GPS klein, achteruit -sensoren, en stoelverwarming en met de 2 liter, 4 cilinder diesel motor met 190 pk met een koppel van 400 Newton en ja dat rijdt zalig ! In Duitsland wel eens gereden met 230 km op de teller en dan nog plakt hij aan de weg.. , hier in ons land rijden wel wat rustiger he , verbruik houd ik niet zo bij , op een tank van 50 liter is een rijbereik mogelijk van zo'n 850 tot 900 km is niet slecht voor zo'n auto .. wel jammer dat de vering redelijk hard is , misschien komt dat door de 18 inch breed-set velgen of is het de afstelling van deze wagen? Feit is dat de 118 i veel comfortabeler rijdt. Achterin zijn er wat kraakgeluiden te horen voor de rest helemaal niets.. Geen problemen gehad de eerste 90.000 km , eind van de week gaat hij weg , deze keer definitief ! in de plaats komt er een F30 met wat meer ruimte op de achterbank , dat is wel weer zo fijn voor onze kid ! Wit bommeke , bedankt voor het rijplezier!

7,0

PRIVATE LEASE BMW 1-serie